Expert inom säker mjukvara till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av arbete med säkra mjukvaror? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet? På avdelningen för krypto och IT-säkerhet inom Must gör du skillnad genom att tillse att Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav.

Har du ambitionen att vara bland de bästa inom ditt område och gillar att jobba med fokus på kvalitet och säkerhet genom hela systemlivscykeln tillsammans med andra experter så har vi förmodligen tjänsten för dig!

Arbetsuppgifterna
Som expert inom säker mjukvara kommer du bland annat att utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester och ställa krav på både produkter och produktutveckling. Du genomför även kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har ett eget driv efter att lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med mjukvaruarkitektur och design utifrån ett IT-säkerhetsperspektiv. Du har kunskaper i programmering, bland annat i C med Linux som utvecklingsplattform. Du kan utföra sårbarhetsanalyser, identifiera risker och möjliga attackvektorer på olika nivåer i ett system. Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera säker mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Du har en akademisk examen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system samt begränsade delmängder av C, liksom kunskaper inom fuzz testing, reverse engineering och skapande av attackmodeller. Vi ser även erfarenhet av systemsäkerhet (safety) som meriterande.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Kontaktinformation
Upplysningar om tjänsten ges av Anna-Lena Welling, 08-788 78 39. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Lars Söderström (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00.

Övrigt
Senaste ansökningsdag är 30/4. Ansök gärna tidigare. Intervjuerna kan ske löpande. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sökord: cyber, kryptologi, programvaruteknik, mjukvaruarkitektur, mjukvarudesign, SDLC, Software Engineering, functional safety, threat modelling, attack trees, vulnerability testingMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan