Sambandsofficer till Sjöinformationskompaniet

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Sambandsofficer ansvarar du försambands- och signalskyddstjänsten för plutonen, men stöder även andra delar inom kompaniet samt andra Försvarsmaktsenheter inom Musköbasen. Vid övningar och operationer tjänstgör även denne som vakthavande stridsledningsofficer i Sjöcentralen. Du är en del av ledningen för plutonens samtliga arbetsområden och deltar då även i den långsiktiga planeringen av verksamheten. Då verksamheten bedrivs 24H om dygnet uppstår inte sällan situationer som måste hanteras omgående vilket också karakteriserar tjänsten på förbandet.

Kvalifikationer
Officer, eller tidigare officer, med sambands- och/eller stridsledningsutbildning, gärna Marinen.
God samarbets- och ledarskapsförmåga, förmåga att ta egna initiativ och hög stresstålighet.
God förmåga att kunna prioritera och planera verksamhet.

Meriterande
Signalskyddsutbildning.

Personliga egenskaper
Viktigt för oss är att du är ett föredöme, tar ansvar, använder en personlig omtanke och uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Vi ställer krav på goda ledaregenskaper, en kommunikativ förmåga och pedagogiska färdigheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Befattningen är ett vikariat fram till 2018-12-31 och är placerad i nivå OR 7. Då det i första hand är ett vikariat så är kompetensen viktigare än nivån vilket gör att även personal med kategori OR 6 eller 8 samt OF 1 och 2 är välkomna med ansökan. Kompaniet står också inför flera pensionsavgångar av officerare i närtid vilket gör att möjligheten kommer att finnas till både förlängd vikariatstjänstgöring och tillsvidareanställning.

Upplysningar kring befattningen lämnas av Major Per Hellström, 010-823 50 80.

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 070-674 19 17
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel. 070-815 22 56
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58 

Välkommen med Din ansökan, senast 2017-04-30, tillsammans med personligt brev, CV och referenser.

Sjöinformationsplutonen bemannar Sjöövervakningscentralen på Muskö med personal för sjöövervakning H24. Centralen är modernt tekniskt utrustad och vi arbetar med många typer av sambandsmedel. Vår huvuduppgift är att övervaka landets sjöterritorium och angränsande vatten och kunna hävda vår territoriella integritet (TI). Vi inhämtar, bearbetar och delger också information om all sjötrafik, både till militära och civila samverkande myndigheter. I den operativa verksamheten är förbandet direkt underställd Marintaktisk chef. I plutonen ingår även drift av Sjöcentralen i Visby vilket kan medföra tjänstgöring även där under kortare perioder.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 mars 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan