Chef Stödsektionen, FMLOG

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödsektionen stödjer hela enheten inom de olika delfunktionerna beredskap, mobilisering, infrastruktur, insats, övningar, HR, verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö, kvalité, miljö, avfallshantering, ekonomi och säkerhet. Som chef för Stödsektionen har Du ansvar för att;
-leda och stödja medarbetarna inom Stödsektionen
-utveckla sektionens medarbetare och de olika verksamhetsområdena
-vid övning/insats eller höjd beredskap ansvara för och leda enhetsledningens stabsexpedition (STEX)
-vid behov ersätta chefen för ledningsavdelningen.

Kvalifikationer

 • Dokumenterad högskoleutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av personalledning samt goda ledaregenskaper
 • Dokumenterad vana av administration i ”officemiljö”
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Strukturerad och omdömesgill
 • Fysik och hälsa på basnivån enligt Försvarsmaktens krav (FM FysS)
 • B-körkort

Meriterande

 • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga (referenstagning)
 • Dokumenterad ledarskapsutbildning
 • God kunskap om Försvarsmakten, gärna minst fem års tjänstgöring
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
 • Erfarenhet av FM logistik
 • Erfarenhet av affärsstödsystem som SAP eller liknande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är självständig, lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse.  
Arbetsort: Enköping.

Upplysningar om befattningen lämnas av

C 4.NSE MITT, Övlt Stefan Kriegholm, 070-5779757
C GenS, Kapten Magnus Lyckfjäll, 073-3612678

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Jörgen Dufvenberg, 070-593 73 07
OFR/S, Krister Bergman, 076-627 50 57
SACO, Christina Carlsson, 070-530 36 69
SEKO, Erik Todic 070-378 01 23

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

FMLOG 4.NSE i ENKÖPING fullföljer nu sin utveckling till ett logistikinriktat  krigsförband i Försvarsmakten. 4.NSE består av sex stycken avdelningar i form av Servicecenter (SeC) på orterna Berga, Enköping, Kungsängen, Stockholm, Uppsala och Visby. I Uppsala finns även Joint Service Support (JSS) som tillhör enheten. På enheten finns även en teknikavdelning med ledningen i Enköping och sektioner på de övriga verksamhetsorterna. Enhetschefen stöds av ledningsavdelningen med genomförande- och stödsektion. Totalt arbetar ca 300 personer i 4. NSE.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 april 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan