Flygvapenfrivilliga (FVRF) söker Utbildningschef

Om tjänsten

Har du erfarenhet av att arbeta med med utbildning, planering och uppdragsprocesser? Är du intresserad av att få leda, samordna och utveckla utbildning för vuxna och ungdomar som frivilligt vill engagera sig i Försvarsmaktens verksamhet? Vill du vara med och utveckla utbildningen av instruktörer och kurschefer för de frivilliga försvarsorganisationerna? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig.

Arbetsbeskrivning

Som FVRF utbildningschef skall du leda och samordna FVRF utbildningsverksamhet av vuxna och ungdomar såväl centralt som regionalt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utarbeta uppdragsförslag och delta i årliga verksamhetsdialoger.

Planera, budgetera och följa upp kursverksamhet som FVRF ansvarar för.

Handlägga löpande ärenden avseende utbildningsverksamhet.

Inom FVRF huvudmannaskap instruktör leda arbetsgrupp med represententer från övriga frivilliga försvarsorganisationer.

Kontakt med Försvarsmakten, MSB, övriga frivilliga försvarsorganisationer och utländska organisationer som vi samarbetar med.

Befattningen innebär att du kommer att genomföra tjänstersor både inom landet och utomlands.

Önskvärda kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en utbildning som officer från något av FHS program eller motsvarande civil kompetens.

 • Du har kännedom om Flygvapenfrivilligas verksamhet samt god kännedom om Försvarsmaktens och Hemvärnets verksamhet. Erfarenhet från arbete i Flygvapnet eller övriga Försvarsmakten inklusive hemvärnet är meriterande.
 • Du har god kunskap om Försvarsmaktens planerings- och uppdragsprocesser
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är van att arbeta med IT baserade kontorssystem och är väl förtrogen med Windows Office. Du har gott ordningssinne och en god administrativ förmåga.
 • Du är öppen, social och trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du ingår i team där arbetstempot stundtals är högt.
 • Du bidrar till ett bra arbetsklimat genom att vara positiv, målinriktad, strukturerad, initiativrik och stresstålig.
 • Du får gärna vara färdig med en långvarig aktiv militär tjänstgöring. Du känner dock att du fortfarande har ett engagemang och intresse för att arbeta med verksamhet som har nära anknytning till Flygvapnet och övriga Försvarsmakten.

Förutsättningar

Tjänsten är 80% (32 timmar), med en provanställning på sex månader. Hetidstjänstgöring kan även diskuteras.

Arbetsplatsen är förlagd till Flygvapenfrivilligas kansli på Lilla Nygatan i Gamla Stan Stockholm.

Önskvärt tillträdesdatum är under andra halvåret 2017.

Lön enligt överenskommelse.

Som arbetsgivare tillämpar vi gällande kollektivavtal med IDEA.

Ditt CV med referenser och övriga handlingar som du vill bifoga till din ansökan skickar du senast 2017-05-26 till ossi.koukkula@fvrf.se , eller med post till FVRF Generalsekreterare Ossi Koukkula Box 2001 10311 STOCKHOLM. märk kuvertet med ansökan utbchef.

Eventuella frågor besvaras av Generalsekreterare Ossi Koukkula 0721 832 149

Flygvapenfrivilliga är en frivillig försvarsorganisation för flygvapenintresserade vuxna och ungdomar. Syftet med FVRF verksamhet är att informera om toalförsvaret, rekrytera och utbilda vuxna till befattningar i hemvärnet, samt engagerar och informera ungdomar om Försvarsmaktens verksamhet och uppgifter. Vi är organiserade i fem regioner, ett specialistförbund samt ett centralt kansli med fem anställda. Vi har 3 500 medlemmar varav 1 100 är ungdomar mellan 15-20 år. FVRF har uppdraget att vara huvudman för samtliga fivilliga försvarsorganisationers grundläggande instruktörsutbildning.

Läs mer om oss på www.fvrf.se

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan