Civil-militär ST med fokus på trauma (1 kärlkirurg, 1 ortoped, 1 akutläkare) Karolinska Universitetssjukhuset/Försvarsmakten

Om tjänsten

Om Karolinska Universitetssjukhuset
I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.
Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning. Vi ska utveckla ett universitetssjukhus som skapar ett ännu större värde för patienterna.
Under 2017 inför vi en ny tematisk organisation, där vi bygger verksamheten utifrån våra patienter och arbetar i inter professionella och interdisciplinära team runt varje patientgrupp. Vårt nybyggda universitetssjukhus som snart står helt klart i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv.
För att bygga en långsiktigt framgångsrik verksamhet och skapa tydligt värde för patienter och samhälle ska, vi genom vår nya verksamhetsmodell, organisera oss utifrån patientens väg genom vården. Det innebär att vi formar en tematisk organisation, det vill säga en organisation som bygger på sju teman och fem funktioner som skapar helt nya förutsättningar för framtidens vård och forskning.
Värdebaserad vård på Karolinska är också en del i denna förändring och en av sjukhusets huvudstrategier. Nu följer vi vården längs hela patientflöden baserat på uppföljning av utfallsmått som är betydelsefulla för patienten och därtill kopplade kostnader. Värdebaserad vård möjliggör också en snabbare integration av bland annat innovationer och forskning direkt in i varje patientgrupp.
Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.  En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten.
Forskning och utbildning, liksom utveckling av hälso- och sjukvård, ses som kärnverksamheter vilka är likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av universitetssjukhusets verksamhet.

Om tjänsten
Det här är en specialisttjänstgöring som riktar sig till dig som vill bli specialistkompetent kärlkirurg, ortoped eller akutläkare med fokus på multitrauma. Utbildningsplan kommer att upprättas och handledare tilldelas. Sidoutbildningar som ingår i utbildningens målbeskrivning kommer att styras mot inriktning trauma. En del av utbildningen kommer att genomföras inom Försvarsmaktens regi och förläggas på traumasjukhus utomlands. Om du sedan tidigare har påbörjat en ST kan denna inte tillgodoräknas inom detta program.

Om anställningen
Din huvudarbetsgivare kommer att vara Karolinska Universitetssjukhuset. Där kommer huvuddelen av din utbildning att ske. Utöver detta kommer du att vara deltidsanställd (GSS/T) i Försvarsmakten (FM). Det betyder att du jobbar större delen av tiden på Karolinska, men tjänstgör hos FM tidvis (och då är du tjänstledig från din anställning på Karolinska). Det kan vara för kortare perioder men också under längre tid, men beräknas uppgå till ca 2 månader per år. När du tjänstgör hos FM är det för att genomföra övningar, gå olika former av utbildningar (medicinska eller militära) eller genomföra nationella/internationella insatser. Läs mer om GSS-T avtalet och vad det innebär i lagen (2012:332) om vissa Försvarsmaktsanställningar samt på Försvarsmaktens hemsida: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/sahar-kan-du-tjanstgora/tjanstgoringsformer/militar-tjanstgoring/soldat-sjoman/gsst/
Hösten 2017 kommer de som saknar militär grundutbildning att genomföra GSU INT (Grundläggande soldatutbildning Internationell insats) under vecka 46-50 på Livgardet i Stockholm. Anställda med lite äldre soldatkunskaper genomför en allmänmilitär utbildning (AMU) istället, alternativt delar av ovan nämnda GSU. Inom Försvarsmakten anställs du för en period om 8 år, med möjlighet till förlängning, och efter tre år kommer du att överföras till ett av våra insatsförband.

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare senast v30 2017
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Fullt frisk och i god fysisk form
 • Svensk medborgare

Meriterande kvalifikationer

 • B-körkort
 • Tidigare erfarenhet inom yrket
 • Vetenskaplig meritering och ett starkt FoUU-intresse

Personliga egenskaper
Du är ansvarskännande, ordningsam, servicemedveten, flexibel och initiativrik med en hög egen drivkraft. Du har ett professionellt förhållningssätt samt är empatisk, stresstålig, och lyhörd. Du har förmåga att arbeta i och för ditt kompani, pluton och grupp såväl som självständigt arbete. Arbetet kräver att du är uthållig och klarar fysiska och psykiska påfrestningar. Vi fäster mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform: Karolinska: Specialisttjänstgöring, tillsvidare. FM: Tidvis anställning (GSS/T). Provanställning på 6 månader tillämpas på båda anställningarna.
Arbetsort: Karolinska: Stockholm. Försvarsmakten: Göteborg.
Tillträde: Karolinska: kvartal 1 2018. Försvarsmakten: sen höst 2017.
Lön: Individuell lönesättning

Uttagningsprocess
Antagningsprövningar kommer att ske vid Rekryteringsmyndigheten i Stockholm under v736. Antagningsprövningen tar en heldag och består av intervju, fystester, säkerhetsintervju och en medicinsk undersökning.

Övrigt
Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens och Karolinska Universitetssjukhusets värdegrunder, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. Resor kan förekomma i tjänsten. Vi söker dig som tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Bemanningsavdelningen Försvarsmedicincentrum:
medicinalrekrytering@mil.se, 072-181 15 28 eller

Karolinska Universitetssjukhuset:
VC Trauma Centrum, Lennart Adamsson, lennart.adamsson@sll.se, 073-921 86 99
HR Partner, Frank Johansen, frank.johansen@sll.se, 072-595 51 02
Verksamhetsområde Akutsjukvård: ST-Läkarchef Funktion Akut Viktorija Matuleviciene Anängen, 072-550 48 00 viktorija.matuleviciene-anangen@sll.se
Verksamhetsområde Kärlkirurgi: Patientområdeschef Carl Wahlgren, 08-517 768 77, carl.wahlgren@sll.se
Verksamhetsområde Ortopedi: Patientområdeschef Muskuloskeletala sjukdomar Karl Åke Jansson, 08-517 726 96,  070-676 87 38, karl-ake.jansson@sll.se

Fackliga företrädare
Läkarförening: Jessica Gahm, 070-733 64 35
SACO Karolinska: Yrsa Sparrelid, 070-450 77 06
Vårdförbundet: Yvonne Leiva, 070-085 69 32
Kommunal: Anders Persson, 073-699 87 76
Vision: Karin Janskog, 070-658 46 50
SEKO Försvarsmakten: Lars Landén, 070-633 43 94
SACO Försvarsmakten: Anders Jonsson, 031-69 26 39

Sista datum för ansökan
Ansök senast 20170702. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansök så snart som möjligt, urval sker löpande och därför kan annonsen stängas tidigare än ovan datum.

Välkommen till Försvarsmakten och Karolinska Universitetssjukhuset!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 juni 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan