Ambassaden i Washington söker assistent till försvarsenheten

Om tjänsten

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav knappt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till Regeringskansliet och Försvarsmakten samt ger omfattande myndighetsservice till allmänheten.

Assistentens arbetsuppgifter innebär att ansvara för handläggning av bl.a. besöks- och tillståndsärenden, avdelningens expedition och arkiv, sedvanliga assistentuppgifter med en omfattande mötes- och kalenderhantering, reseplanering och serviceuppgifter för tillresande delegationer, telefonförfrågningar, korrespondens m.m. samt att ansvara för avdelningens kommunikationsutrustning. Vidare ingår viss handläggning av överflygnings- och landningstillstånd för statsflygplan samt vid enstaka tillfällen tjänstgöring i ambassadens reception.

Vi söker dig som har mycket god social kompetens, är initiativrik, flexibel och en bra lagspelare. Ett starkt säkerhetsmedvetande, god datorvana- framför allt arbete i Officepaketet- och gott ordningssinne är nödvändigt. Du måste ha mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska. Tidigare erfarenhet av assistentarbete samt erfarenhet av arbete vid Försvarsmakten eller utlandsmyndighet är meriterande.

Tillträde: 20171101 eller enligt överenskommelse.

Anställningen gäller tillsvidare. Provanställning om sex månader tillämpas. Förutsättningar för anställning är svenskt medborgarskap, permanent uppehållstillstånd i USA (”green card”) eller visum samt godkänd säkerhetsprövning.

Tjänsten är organisatoriskt placerad vid ambassaden i Washington där arbetsgivaransvaret utövas av Utrikesdepartementet. Assistenten arbetsleds av chefen för försvarsenheten.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning samt referenser via e-post till: ambassaden.washington@gov.se

För att beaktas måste en ansökan ha inkommit in till ambassaden senast 2017-04-30.

Mer information om arbetsuppgifter lämnas av chefen för försvarsenheten, Bengt Svensson, tel. +1 202 467 2660, epost bengt.a.svensson@gov.se, eller nuvarande innehavare av tjänsten, Anita Lindbohm, tel +1 202 467 2663, epost anita.lindbohm@gov.se

Facklig representant är Britt-Marie Forslund tel +1 202 467-2642, epost britt-marie.forslund@gov.se

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan