Försvarsutbildarna söker utbildningsledare till region Mitt

Om tjänsten

Arbetsbeskrivning

I arbetet som utbildningsledare för region Mitt* kommer du att främst stödja våra regionala förbunds verksamhet inom region Mitt, vilket bl.a. innebär regelbundna kontakter med Försvarsmakten samt andra myndigheter och organisationer. Dessutom kommer du att stödja ett antal Rikstäckande förbund.

Du kommer i huvudsak att arbeta med och vara delaktig i följande arbetsuppgifter:

 • Planering och uppföljning av kursverksamhet m.m. inom region Mitt.
 • Handläggning av ärenden avseende utbildningsverksamhet.
 • Kontakt med Försvarsutbildarnas förbund, andra frivilliga försvarsorganisationer och myndigheter (främst Försvarsmakten och MSB).
 • Sammanhålla genomförandet av Nijmegenmarschen.
 • Befattningen innebär att du kommer att genomföra tjänsteresor både inom region Mitt och i andra delar inom landet.

Önskvärda kvalifikationer

 • Vi ser gärna att du har en utbildning från FHS Stabsprogram eller motsvarande kompetens.
 • Du har kännedom om Försvarsutbildarnas organisation verksamhet samt god kännedom om Försvarsmaktens och Hemvärnets verksamhet. Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten eller Hemvärnet är meriterande.
 • Du har kunskap om Försvarsmaktens planerings- och uppdragsprocesser.
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och goda IT – kunskaper (bl.a. Officepaketet). Du har gott ordningssinne och en god administrativ förmåga.
 • Du är öppen, social och trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du ingår i ett team där arbetstempot stundtals är högt.
 • Du bidrar till ett bra arbetsklimat genom att vara positiv, målinriktad, strukturerad, initiativrik, stresstålig och har en mycket god samarbetsförmåga.

Tjänsten är heltid, med en provanställning på sex månader.

Arbetsplatsen är förlagd på Försvarsutbildarnas kansli på Karlavägen 65 i Stockholm.

Önskvärt tillträdesdatum är under andra halvåret 2017.

Lön enligt överenskommelse.

Ditt CV inkl. referenser och ev. övriga handlingar som du vill bifoga till din ansökan skickar du senast 2017-05-01 till: info@forsvarsutbildarna.se

Ev. frågor besvaras av Utbildningschefen, Anders Gustafsson tfn: 08-587 742 04.

*Region Mitt omfattar Försvarsutbildarnas förbund och verksamheter i Dalarna, Gotland, Gävleborg, Stockholm (inkl. Södermanland), Uppland, Värmland, Västmanland, Örebro och Östergötland.

Försvarsutbildarna erbjuder utbildningar som tillgodoser både Försvarsmaktens och samhällets behov av kompetensutveckling av frivilliga. Försvarsutbildarna bedriver även en omfattande ungdomsverksamhet och försvarsinformation. Mer information om Försvarsutbildarna återfinns på hemsidan, ”Försvarsutbildarna.se”.

Arbetsplatsen är förlagd på Försvarsutbildarnas kansli på Karlavägen 65 i Stockholm. Kansliet leds av en Generalsekreterare och har bl.a. en Utbildningsavdelning som består av åtta medarbetare (varav tre regionala utbildningsledare).

Försvarsutbildarna är en rikstäckande frivillig försvarsorganisation med verksamhet som omfattar från den enskildes säkerhet till samhällets försvar.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan