522. R3 pluton söker insatsledare

Om tjänsten

Sökande enhet:

5.BasEnheten består av enhetsledning, två kompanier och en Säkmarkpluton. 52.Flygbaskompaniet som är ett av kompanierna har uppgiften att säkerställa flygplatsdriften på Uppsala flygplats. 522.R3 pluton är en del av 52.Flygbaskompaniet och har till huvuduppgift att sköta flygplatsräddningstjänsten och flygfältarbetstjänsten vid Uppsala flygplats.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tjänsten är OR6 med inriktning flygplatsräddningstjänst.

Som R3 officer är du en grundutbildning mot antingen räddningstjänst eller fälthållningstjänst och deltar i den skarpa driften av flygplatsen. Utöver detta ingår det att utbilda plutonen på dess övriga förmågor såsom CBRN samt amröj/fältarbeten, för att utveckla krigsförbandet.

Tjänsten bedrivs normalt dagtid måndag till fredag, men kvälls- natt- dygns och jourtjänst förekommer.

Kvalifikationer:

 • Svensk medborgare
 • Hög fysisk och psykisk status
 • Insatledarutbildning Flygvapnet
 • C-kort
 • Förarbevis Flygvapnets räddningsfordon

Meriterande:

 • CBRN utbildning
 • Amröj/fältarbetsutbildning
 • Utbildad fordonsinstruktör
 • Civila och militära körkort och förarbevis

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är fokuserad, uthållig och duktig på att samarbeta med andra. Du skall vara driven och villig att delta utvecklingen av plutonen och krigsförbandet. Du är positiv, glad och ser möjligheter istället för problem.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Christian Ahlberg, Chef 522. R3: 076-634 74 61 alt. christian.ahlberg@mil.se

Lt Niklas Jonsson. StfC 522. R3: 073-329 35 23 alt. niklas.x.jonsson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna: Peter Oscarson 018-196368

OFR/S Per Gustavsson 018-196781

SACO Borka Medjed-Hedlund 018196816

SEKO Mari-Ann Larsson 018-196177

Övrigt:

För mer information om verksamheten, se vår blogg. http://blogg.forsvarsmakten.se/r3/

Sista datum för ansökan:

170430


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 mars 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan