Skvadronchef till 13:e skvadron (OF 3)

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som skvadronschef ansvarar du för att utbilda, vidmakthålla och utveckla skvadronen i syfte att nå fastställda förmågekrav samt lösa tilldelade stöduppgifter. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av skvadronens verksamhet och personal, samt är ansvarig för skvadronens budget och ekonomisk uppföljning. Skvadronen ram omfattar 21 officerare samt 46 GSS/K och 99 GSS/T. Dessa är fördelade på skvadronsledning, stab och tross samt tre skytteplutoner.

 • Svarar för att verksamheten bedrivs enligt styrdokument samt högre chefs uppdrag
 • Svarar för att verksamheten bedrivs på ett sådant sätt att den statsceremoniella delen genomförs med mycket gott resultat
 • Svarar för att verksamheten avvägs mot tillgängliga resurser och kompetens
 • Med god förmåga leder och samordnar skvadronen i fält
 • Leder skvadronens utveckling av rutiner och färdigheter
 • Svarar för uppföljning av personalen

Ansvar för materiella värden och/eller information
Ansvarar för tilldelad materiel samt personrelaterad information.

Arbetsuppgifternas krav på metodik
Arbetsuppgifterna är komplexa och ställer krav på god planering och förtänksamhet då skvadronen skall utvecklas inom två arbetsområden, strid och statsceremoni.

Krav

 • OF3 eller OF2 med prognos mot OF3
 • Körkort lägst B
 • Erfarenhet och kompetens inom statsceremoniell verksamhet

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom kompani/skvadronsledning.
 • Internationell tjänst
 • Ridvana

Personliga egenskaper
Du trivs med att ta ansvar och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som chef är du tydlig, kommunikativ och engagerad. Du har god helhetssyn och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. I bedömningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträdestidpunkt för befattningen är enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Din arbetsort kommer att vara i Stockholm, Lidingövägen 28.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C Livbataljon Övlt Jonny Lindfors, jonny.lindfors@mil.se

C 13:e skvadron Kn Filip Scheynius, filip.scheynius@mil.se

Fackliga representanter: OF Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo. Samtliga nås via LG växel: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-15.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev med löneanspråk.

I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan