CRM-analytiker till Försvarsmakten

Om tjänsten

Uppdraget
Som CRM-analytiker på Relation & Kommunikation är du en nyckelperson för att, på ett datadrivet sätt, utveckla och stärka Försvarsmaktens förmåga att rekrytera och behålla personal. Det gör du i ditt dagliga arbete genom att identifiera, analysera och bidra med insikter om relevanta målgrupper och deras beteenden samt att utvärdera marknadsaktiviteter.

Andra löpande arbetsuppgifter inkluderar rekryteringsprognostisering, urval och utvärdering av leads samt rapportering och utbildning av organisationen. Tjänsten innebär även arbete med datainhämtning ur tekniska och administrativa system och ställer krav på kontinuerlig utveckling av Relation & Kommunikations automatiska och manuella analysförmåga. Data kommer primärt från Försvarsmaktens CRM-system, men också andra källor. 

Personliga egenskaper
Som person är du kreativ med god förmåga att se samband och tänka analytiskt och strategiskt. Tjänsten innebär både självständigt arbete och i grupp. Du förväntas ta egna initiativ och driva dem i projektform. Det är därför viktigt att du som söker är van vid att både arbeta självständigt och i projektform samt kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. 

Insikter och rekommendationer kommuniceras till många olika delar av organisationen och det är därför av stor vikt att du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt att du är lyhörd för många erfarenheter och perspektiv. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och trivs i en organisation under förändring.

Särskild vikt kommer att läggas vid att du har både en förmåga att arbeta självständigt och i grupp. 

Kvalifikationer
•Högskoleexamen inom relevant område
•Minst två års arbetslivserfarenhet av kvalificerat analysarbete
•God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande
•Dokumenterade kunskaper i webbanalys
•Erfarenhet av komplexa IT-system inom större organisationer
•CRM-kompetens

Sökande enhet
Försvarsmaktens HR Centrum söker en CRM-analytiker till Relation & Kommunikation. Avdelningens mål är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera, behålla och återrekrytera medarbetare.

Relation & Kommunikation består för närvarande av 23 personer med både civil och militär bakgrund, men avdelningen är under utveckling och ska växa successivt till cirka 28 personer. HR Centrum finns på Sandhamnsgatan 63, på gångavstånd från Gärdets tunnelbanestation. 

Tillträde
Tillträde snarast. Befattningen är ett vikariat till och med augusti 2018 med möjlighet till förlängning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Henrik Ströby, analys och uppföljningsansvarig, tel: 072-351 07 68
Pontus Palmedal, avdelningschef, tel: 072-386 86 39

Fackliga representanter
SECO Jörgen Stehn 070-6779921, SACO Camilla Robertsson 08-788 76 32, OFR/S Pia Almström 08-788 84 07 och OFR/O Maria Permatz 08-514 391 69

Urval och intervjuer
Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 april 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan