Handläggare Teknisk Tjänst (Sverigereparationer)

Om tjänsten


4. NSE MITT består förutom av Ledningsavdelningen med Stödsektion, Genomförandesektion och Teknikledning av, ServiceCenter (SeC) Kungsängen, SeC Enköping, SeC Uppsala, SeC Stockholm, SeC Berga, SeC Gotland och Joint Service Support (JSS). Totalt arbetar ca 280 personer i 4. NSE MITT, varav 36 vid JSS.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att planera, bereda, kontrollera och följa upp materiel som från insatser utomlands skickas till Sverige för reparation. Du är ansvarig för materielen från det att den kommer till Sverige till dess den är åter hos brukaren i insatsen. Beredningen görs i flera olika datasystem. Du skall i samband med beredningen göra en kostnadsbedömning och kunna diskutera tekniska problem med brukaren och den instans som åtgärdar materielen. Du kommer att vara ansvarig för att avropa varor och tjänster från Försvarsmaktens leverantörer som görs enligt lagen om offentlig upphandling. Du kommer att få genomföra resor till de insatta förbanden. Du kommer på grund av det att genomföra fysiska tester och hälsotester årligen i syfte att kontrollera att du är vid tillräckligt god hälsa för att kunna resa. Fysisk träning och en vilja att hålla sin hälsa god ingår i arbetsuppgifterna. I övrigt deltar du i sektionens arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten.

Kvalifikationer
3-årig gymnasial utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande
Erfarenhet inom FM logistik
God datorvana
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst i Försvarsmakten
Körkort B

Meriterande
Genomfört stöd till internationella insatser eller genomförd internationell insats, helst i en teknisk befattning
C-körkort
Förarbevis på hjullastare och truck
Erfarenhet FM AP
Goda kunskaper i LIFT
Goda kunskaper i SAP(PRIO)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens, servicekänsla, är noggrann och flexibel. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du tränar regelbundet och har en god hälsa i syfte att klara kraven för att arbeta i insatsmiljön. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, mycket noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetet kan innebära resor i tjänsten så väl inrikes som utrikes.
Arbetsort: Uppsala.
Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Kontaktpersoner
C JSS Lennart Eriksson, 070-319 75 16
Tjf C Tekniksekt Jonas Hedlöf, 018-19 63 54

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Torbjörn Bäckman, 070-695 30 22
OFR/S, Krister Bergman, 076-627 50 57
SACO, Christina Carlsson, 070-530 36 69
SEKO, Erik Todic 070-378 01 23

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 mars 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan