13. säkerhetsbataljon söker underrättelseofficerare

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON rekryterar nu underrättelseofficerare OR 6–7 till bataljonsstabens underrättelse- och säkerhetssektion (S2)

13. SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och ska vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Förbandet löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de generiska säkerhetshoten mot Försvarsmakten: främmande underrättelseverksamhet, kriminalitet, sabotage, subversion och terrorism. I dag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser inom och utom riket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som underrättelseofficer vid bataljonsstabens underrättelse- och säkerhetssektion (S2) är du delaktig i stora delar utav bataljonens verksamhet. Du deltar i och ansvarar för framtagandet av beslutsunderlag för militära chefer där produkterna utformas exempelvis som underrättelserapporter eller underrättelseorienteringar. Produkterna delges regelbundet i skrift såväl som genom muntliga föredragningar. Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. I rollen ingår också att utveckla bataljonens underrättelsetjänst, exempelvis metoder, produkter och samverkan. Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter i en föränderlig miljö. I befattningen som underrättelseofficer i bataljonstaben ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder.

Krav för befattningen

 • Officersexamen.

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring i underrättelsebefattning i Försvarsmakten eller annan myndighet
 • Underrättelseutbildningar, med fördel inom bearbetning och analys
 • Utbildning i bearbetningstöd som ArcGIS och Analyst's Workstation
 • Erfarenhet från tjänstgöring vid underrättelse- och säkerhetsförband
 • Internationell tjänstgöring
 • God förmåga i hanterande av IT-system
 • God vana att arbeta i Excel
 • Körkort B.

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

De aktuella tjänsterna är placerade i nivåerna OR 6–7. Arbetsort är Kungsängen. Vid frågor gällande befattningen är du välkommen att kontakta kn John Persson på 08-584 544 59. Fackliga representanter är OFR/O Johan Hamlin, Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson och SEKO Tomas Klasson. Dessa nås via växel 08-584 540 00.

Din skriftliga ansökan ska innehålla ansökningsbrev och CV. Tjänsterna kommer att tillsättas löpande. Vänta därför inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2017!

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan