C stab och tross vid Livskvadron (OF 1)

Om tjänsten

Livbataljonen är ett av Försvarsmakten största krigsförband med kontinuerligt anställda officerare och GSS, grupperad mitt i Stockholm på Lidingövägen 28. Vi är organiserade på fem enheter: Bataljonsstab, 10. Stab/Ust-komp, Livkompaniet, Livskvadron samt 13. Skvadron. Vår huvuduppgift är statsceremoniell tjänst samt att kunna förstärka skyddet av stats- och försvarsmaktsledningen i händelse av krig.

Livskvadronen skall bland annat kunna understödja med beriden tjänst inom bataljonsram, understödja utbildningen vid GU samt utveckla tre stycken GSS-K plutoner. Skvadronen består som mest utav 21 officerare samt 120 GSS/K och 25 GSS/T. Dessa är fördelade på skvadronsledning, stab och tross samt tre skytteplutoner.

Personliga egenskaper Du måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt. Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Arbetsuppgifter

 • Planerar och leder verksamheten vid stab- och trosspluton
 • Genomför rekrytering och utbildning av egen pluton
 • Ansvarar för arbetsmiljö, verksamhetssäkerhet och personaltjänst vid egen pluton
 • Stödjer skvadronsledningen vid planering av verksamhet

Vi ställer följande krav

 • OF1 med erfarenhet av av vara plutonchef
 • Dokumenterad erfarenhet av sambands- och ledningstjänst
 • Kunskaper om skyttebataljons strid, särskilt i militära operationer i bebyggelse
 • Ej allergisk mot häst, hund eller hö
 • Erfarenhet av vakttjänstgöring av Stockholm samt Drottningholm Slott
 • Uppfyller FMfyss baskrav. Fälttest 11:30 samt multitest 175p

 Meriterande

- Goda kunskaper om FM ledningssystem

- främst avseende sambandssystem

- Tidigare erfarenhet av att hantera tidvis tjänstgörande personal

- Tjänstgöring US - Ridvana

Lön Lön enligt överenskommelse övriga förmåner enligt avtal.

 

Sista ansökningsdatum: 2017-04-30  

Första anställningsdag: Enligt överenskommelse

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Låter detta intressant? Läs mer HÄR

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C SoT Livskvadron Lt Philip De Joussineau De Tourdonnet 072 161 71 97

Ryttmästaren Mj Hans Brantås 070 618 20 72

C S1 Lt Sara Bengtsson sara.x.bengtsson@mil.se

Fackliga representanter OF Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via LG växel: 08-584 540 00.

Din ansökan skall innehålla CV med fotografi Personligtbrev Dokumenterade utbildningar Löneanspråk


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan