Livkompaniet samt 10.kompaniet söker deltidssoldater till sommarens högvakt vid Livbataljon

Om tjänsten

Livbataljonen är ett av Försvarsmakten största krigsförband med kontinuerligt och tidvis- anställda officerare och soldater (ca 500st) grupperad mitt i Stockholm på Lidingövägen 28. Bataljonen är organiserad i fem enheter: Bataljonsstab, 10. Stab/Ust-komp, Livkompaniet, Livskvadron samt 13. Skvadron. Livbataljonens uppgift är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt statsceremoniell tjänst.

Typ av tjänst
Som GSS/T förväntas du genomföra 20-40 högvaktsdygn per år. Du förväntas delta vid minst en skyttehelg eller övning per år. Den förberedande utbildning inför högvakten kommer att vara mellan den 12juni till den 7 juli. Högvaktsperioden för sommaren kommer att vara mellan den 14 augusti fram till den 15 september, med eventuell förlängning för detagande vid Försvarsmaktens övning AUROR. Mer information i samband med uttagningstesterna. 


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som GSS/T vid Livkompaniet eller 10.kompaniet kommer du verka som skyddsvakt och bevaka de kungliga slotten. Förutom att patrullera Stockholms slott innebär tjänsten deltagande vid olika statsceremoniella tillställningar såsom exempelvis statsbesök, riksdagens högtidliga öppnande och Sveriges Nationaldag. När vi inte genomför stadsceremoniellverksamhet övar vi för försvar av Stockholm stad. Det innebär att du kommer utveckla och vidmakthålla dina soldatfärdigheter samt samträna med din grupp och pluton för att verka i skog men framförallt i bebyggelse (SIB).

Läs mer om Livbataljon här
 

Kvalifikationer

-Svensk medborgare
-Godkända betyg i Svenska A, Matematik A, Engelska A samt Samhällskunskap A
-Godkända betyg från GMU/GU/Värnplikt
-Godkänd säkerhetsprövning
-Ej hö- eller pälsdjursallergiker
-Uppfyller FM FYSS baskrav. Fälttest 12:30 samt multitest 175 p

Meriterande

-Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten 
-B-körkort
-Militära förarbevis
-Erfarenhet av Statscermonielltjänst

Vi söker dig som vill ha en soldatbefattning med en  variation mellan soldat- och paradtjänst, vill arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt.
Vi söker dig som värdesätter lojalitet, samarbete och ansvarstagande. Vidare är det av stor vikt att du har en positiv syn på fysisk träning.
Du är fokuserad, uthållig och löser problem på ett effektivt sätt för att kunna utföra din uppgift.
Eftersom du är vårt ansikte utåt är det viktigt att du har ett trevligt och tillmötesgående sätt. 
Du har demokratiska värderingar och tror på människors lika värde.

Övrigt

Detta är en visstidsanställning på deltid som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad på Livgardet, Livbataljon, Lidingövägen 28 i Stockholm.

Tester för anställning sker 11-13 maj på Livgardets kasern i Kungsängen

Grundlön: Enligt FM Lönestruktur,

Vid frågor om rekryteringen kontakta:

Chef S1, Lt Sara Bengtsson, sara.x.bengtsson@mil.se, Personalhandläggare Robin Bergström, 08 514 395 90

Fackliga representanter

OFR/O HKV, Johan Hamlin 
OFR/S HKV, Madeleine Daleo 
SACO HKV, Catarina Malmrot 
SEKO Försvar HKV, Tomas Klasson 
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Anställningsdatum: 2017-06-12
Sista dag för ansökan: 2017-05-01

Din ansökan skall innehålla:

CV med fotografi
Personligt brev
Dokumenterade utbildningar

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 april 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan