Livbataljon söker personalgeneralist på vikariat

Om tjänsten

Livbataljons uppgift är att nationellt svara för statsceremoniell tjänst och som krigsuppgift att förstärka stats- och försvarsmaktsledningen skydd. Livbataljon består av soldater och officerare fördelade på 5 avdelningar, Bataljonstab, 10.Stabsunderstödskompaniet, Livkompaniet, Livskvadron och 13.Skvadron. Därtill lyder även Kavalleriavdelningen under Livbataljon. Vi har vår arbetsplats i Stockholm på Lidingövägen 28.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i rollen som personalgeneralist arbeta brett med olika typer av HR-frågor och som ett konsultativt chefsstöd. Du kommer som bataljonsstabsmedlem självständigt handlägga och driva olika ärenden. Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra vid bataljonsövningar, rekryteringar mm. Du kommer vara en del i personalsektionen vid Livbataljon där vi kontinuerligt arbetar med att utveckla bataljonens HR-arbete. Du förväntas genomföra kombattantutbildning (ca 5 dagar) inom ramen för din tjänst.

Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet, struktur och att kunna arbeta självständigt.

Formella krav

 • Svensk medborgare
 • Utbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande kunskaper
 • Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet och dokumenterad erfarenhet inom HR
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort
 • Ej häst/hund eller hö allergiker

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med HR inom en statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Kunskaper och erfarenhet av stödsystem PRIO, VIDAR, Reach Mee.
 • Hög förmåga av användandet av Officepaketet

Önskvärda personliga egenskaper
Du är ambitiös och gillar att jobba i en miljö som är ständigt under utveckling. Du är ansvarstagande och initiativrik samt duktig på att driva egna kortsiktiga såväl som långsiktiga processer. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Som person är du trygg, självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga och hög social skicklighet. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Typ av tjänst Vikariat på heltid t.o.m. 2018-08-31. Internationell tjänstgöringsskyldighet

Lön: enligt överenskommelse, efter försvarsmaktens lönestruktur.

Låter detta intressant? Läs mer HÄR

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: C S1 Lt Sara Bengtsson Sara.x.bengtsson@mil.se

Fackliga representanter: OF Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via LG växel: 08-584 540 00.

Din ansökan skall innehålla: CV, Personligt brev med foto, Dokumenterade utbildningar, Löneanspråk samt minst 2 referenser

Sista dag för ansökan: 2017-04-30.

Anställningsdatum: Enligt överenskommelse


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan