Sambandsofficer OR6 sökes till Högkvarterets Sambandscentral

Om tjänsten

Sambandsofficer OR6 sökes till Högkvarterets Sambandscentral

 

Sambandscentralen stödjer Högkvarteret med att bland annat vidareförmedla inkomna handlingar, importera och exportera data i olika IT-system samt att bemanna Högkvarterets växel under icke kontorstid. Sambandscentralen är i operativ drift dygnet runt, året om.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Sambandsofficerarens huvudsakliga uppgift är att verka som Sambandscentralens vakthavande befäl. I arbetet som vakthavande befäl ingår det att:

 • Verka som biträdande signalskyddschef för Högkvarteret.
 • Stödja Högkvarteret i signalskyddstjänsten.
 • Leda och fördela det operativa arbetet i Sambandscentralen då ordinarie chef är frånvarande.

 

Kvalifikationer:

 • Specialistofficersexamen OR6.
 • God datorvana.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av signalskyddsarbete.

Meriterande:

 • Utbildad signalskyddschef.
 • Utbildad signalskyddslärare.
 • Tidigare erfarenhet av VB-tjänstgöring.

Personliga egenskaper:

Som person är du stresstålig i både aktiv och passiv stress. Du har ett sinne för ordning, struktur och noggrannhet. Du är säkerhetsmedveten, socialt kompetent och har en serviceinriktad inställning. Du är prestigelös och ska trivas att arbeta i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Som vakthavande befäl för Sambandscentralen jobbar du pass tillsammans med sambandsassistenter. På nätterna har du jour och sover på arbetsplatsen. Arbetstid på helger förekommer.

Individuell lönesättning tillämpas.

Anställningsformen är en heltids tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsorten är Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-03. Din ansökan ska innehålla ett CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för den här befattningen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Tareq Shtaye, 08-788 75 00 (växel), tareq.shtaye@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Mika Laitanen,

OFR/S Clarence Arnstedt,

OFR/O Håkan Larsson,

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan