Försvarsmaktens tekniska skola söker Kurschef Teknik Mark

Om tjänsten

Utbildningsenheten på FMTS ansvarar för teknisk utbildning och är Försvarsmaktens största utbildningsleverantör, inom denna finns Programsektionen. Sektionen ansvarar för specialistofficersutbildningen, officersprogrammet militärteknisk profil med verksamhetsförlagd utbildning, funktionsutbildning mot chefer i teknisk tjänst, GU och GSS-utbildningar för mekaniker. Sektionen ansvarar också för internationell utbildning. Programsektionen består av femtontal kurschefer och ingår i Linjeavdelningen.
Som Kurschef teknik mark ansvarar du för planering och genomförande av specialistofficersutbildningen med inriktning mark mekanik. Du följer även upp elever, utvärderar verksamhet och ansvarar för ekonomisk uppföljning inom ditt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Ansvara för kursbeskrivningar och slutrapporter
- Vara företrädare för den militära professionen inom mark mekanik
- I samverkan med andra kurschefer ansvara för att utveckla utbildningen inom SOU mark mekanik
- Ansvara för elevuppföljning och informationsutbyte med förbandsrepresentanter
- Lärare inom funktionstaktik mark

Kvalifikationer: Teknisk specialistofficer/officer med bakgrund inom mark mekanik.
Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som kurschef eller lärare. Meriterade om du har erfarenhet inom ledarskap i Försvarsmakten, erfarenhet inom nätbaserat lärande och kunskaper om FM utbildningssystem.Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du har god förmåga att strukturera och planera eget arbete. I ditt arbete har du ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god pedagogisk förmåga.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Övrigt:
Anställningsform: (OR8) tillsvidare heltid.
I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor.
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863

Fackliga representanter via FMTS nås via växeln 035-266 20 00
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 april 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan