Säkerhetschef Hemvärnets Stridsskola

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation och metodik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

HvSS Stabsavdelning består idag av 6 personer i  funktionerna Stabschef, C HR, IT-säkerhetschef, Ekonomi- och Infochef. Vår Säkerhetshef tjänstgör på annan plats i organisationen  och vi förbereder oss för att det  kan bli permanent. Eftersom vi är en slimmad organisation behöver vi påbörja rekrytering. Om ordinarie innehavare återkommer avbryts rekryteringen.

Arbetet:

Består i huvudsak av verksamhetsplanering och framtagning och underhåll av lokala dokument avseende verksamhet, kvalitet och säkerhet. Du medverkar i utveckling, planering och genomförande av stabens arbete. Du kommer att vara skolans "superuser" avseende SAP/Prio, Vidar och avvikelsesystem. Behörighetsbeställning avseende både organisation, roller och behörigheter. Handlägga personalärenden och viss ekonomiuppföljning ingår i tjänsten.

I befattningen som säkerhetschef funktionsleder och samordnar du säkerhetstjänsten på HvSS. I arbetet ingår att delta i regional och central säkerhetssamordning.
Säkerhetstjänsten innefattar tex. säkerhetsanalys, intern kontroll tex tillträdeskontroll, handläggning av säkärenden, larm med mera och bedöms utgöra ca 25%.


Din profil och kompetens:

Rätt person är utpräglad engagerad lagspelare som har både viljan och förmågan att samarbeta. Du är ordningssam och strukturerad, och har lätt för att prioritera och växla mellan uppgifter. Du är service- och resultatinriktad och har hög arbetskapacitet. Du har hög integritet och är trygg i dig själv både i din kompetens och som individ. Du delar gärna med dig av din kunskap.
Du har lång erfarenhet av Försvarsmakten (minst 5 år), kännedom om Hemvärnet och dess verksamhet är meriterande.
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Körkort B

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningstyp:

Civil tillsvidareanställning. 40 timmars arbetsvecka, flextidsavtal. Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner:

För upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du:

C HR Solveig Ravetti 08-5845 4971 solveig.ravetti@mil.se eller

Stabschef Michael Palm 08-5845 4936 michael.palm@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/S: Lennart Klingare 08-5845 4984

SEKO: Roger Öberg 08-5845 4970

OFR/O: Henrik Elming 08-5845 4944

Sista ansökningsdag: 2017-05-07

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 april 2017
  • Plats: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Hemvärnets stridsskola (HvSS)Vällinge
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan