Masterdata Specialist

Om tjänsten

Sökande enhet:

Organisationskontoret består av två sektioner (Analys och Genomförande). Avdelningens huvuduppgift är att tillse att beslutad organisation finns i system PRIO vid rätt tidpunkt och på rätt plats. Nu vill vi förstärka upp vår Genomförandesektion med en ny medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Genomförandesektionens huvuduppgift är att indatera Försvarsmaktens organisation i system PRIO.

Arbetet som Masterdata specialist innebär ansvar för handläggning och indatering samt förebyggande underhåll av organisationsrelaterad masterdata. Du skall även vid behov kunna agera som arbetsledare för övriga medarbetare inom sektionen samt kunna leda uppkomna projekt. Sektionen deltar även i arbetet med att genomföra utbildningar avseende organisationsstyrning.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete i SAP HR- eller EK modul
 • Erfarenhet av arbete i PRIO
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarmakten
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer:

 • Goda kunskaper i MS Office framförallt Excel
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation
 • Vana av att hålla föredragningar och presentationer
 • Vana av att driva projekt

Personliga egenskaper:

 • God förmåga att kunna planera och strukturera eget arbete
 • Har helhetssyn och kan överblicka konsekvenserna av olika sätt att agera

Befattningen ställer krav på att du arbetar strukturerat och har en god samarbetsförmåga då arbetsuppgifterna löses både självständigt och i grupp. Du ska vara flexibel, kunna ta eget ansvar och ha en känsla för service.

 Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).

Arbetsort: Stockholm

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Detta är en oberoende befattning

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Marie Edström, Sektionschef Organisationskontoret, 072-353 64 81

Jeannette Wagenius, Masterdata Analytiker Analyssektionen, 010-823 77 18

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO, Per Hosinsky

OFR/S, Clarence Arnstedt

OFR/O, Håkan Larsson

SEKO, Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan