Chef Tjänsteledningssektionen MSK Ledsyst

Om tjänsten

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Högkvarteret. Enheten omfattar 143 befattningar med lokalisering i Enköping och Stockholm. MSK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av drift och underhåll inom området.

 

LedR söker nu medarbetare till MSK Ledsyst. Befattningen tillsätts senast 2017-06-19.

Chef Tjänsteledningssektionen

Tjänsteledningsavdelningen skall skapa och följa upp nytta för enhetens uppdragsgivare (såväl Försvarsmakten centralt som för försvarsmaktens förband, skolor och centra). Avdelningen skall sammanhålla behovsinhämtning från uppdragsgivare enligt ovan.

Tjänsteledningsavdelningen består av 21 medarbetare, inkl chef. Avdelningen är uppdelad i två sektioner Tjänsteledningssektionen (12) och Kundsektionen (8).

Chefen för avdelningen är stationerad i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef leder du din personal i att utföra sektionens uppgifter.

Du bidrar aktivt till avdelningens uppbyggnad, utveckling och målarbete.

Du planerar och leder sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar löpande status till avdelningschefen.

Du coachar dina medarbetare att leverera önskat resultat.

Du stödjer dina medarbetare i samarbetet med Försvarsmaktens högkvarter, avdelningens och enhetens övriga medarbetare samt med utförarorganisationerna.

Du lyder under C Tjänsteledningsavdelningen

Kvalifikationer

Du har universitet/högskole-studier inom ledningssystemområdet eller motsvarande erfarenhet.

Du har erfarenhet av förvaltning inom ledningssystemområdet/IT-området. 

Du har god kännedom om Försvarsmaktens verksamhet, IT-system, IT-infrastruktur, säkerhetsmekanismer och materielsystem.

Tidigare arbete som chef inom HKV, Teknikkontor, FMTIS eller vid FMV och kunskaper i försvarsmaktens verksamhetsledningssystem är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person har du stor drivkraft och engagemang. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra.

I ditt ledarskap är Du tydlig och har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du värdesätter teamwork och är prestigelös samtidigt som resultatet är viktigt för dig.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och uppskattar värdet i att vara noggrann.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Placeringsort Stockholm.

Upplysningar

Upplysningar om befattningarna lämnas av tjf Chef för Tjänsteledningsavdelningen, Per Nordlander, 070-530 3632 eller C MSK Ledsyst, Magnus Gustafsson, 070-539 1227.

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Sofie Edemar, 070-9186 435.

Fackliga företrädare

OF  Joakim Ljunggren  0171-15 76 30

SACO   Carl-Johan Pettersson  0171-15 70 26

OFR/S   Inge Bäcklin    0171-15 73 83

SEKO   Lars Lindell   0171-15 83 61

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2016-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 april 2017
  • Plats: Flera orter, Hela Sverige, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan