11. Militärpolisbataljonen (11.MP-Bat) söker ställföreträdande chef för Stab & Trosspluton

Om tjänsten

11. MP-bat är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11.MP-bat andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.

Stab och Trosspluton 11. MP-bat

Plutonens uppgifter innefattar att understödja bataljonsledningen i dess gruppering och drift av ledningsplats i händelse av kris eller väpnat angrepp. I det vardagliga arbetet ingår även att understödja övriga enheter på bataljonen med rutinverksamhet. 11.MP-bats FMLS resurser underställda Stab och Trosspluton.

Beskrivning av tjänsten

Stf plutonchef ansvarar för att leda, planera och administrera personalen samt verksamheten på plutonen som är direkt underställd bataljonsledningen och arbetar främst mot S4 samt S6.Arbetet är varierande och det är av stort vikt att du som individ är flexibel och en problemlösare.Tjänsten/befattningen är placerad i nivå OR-6/OR-7.

 Krav för tjänsten:

-  Svensk medborgare

-      Specialistofficersexamen (SOU)

-  Godkänd säkerhetsprövning med RK (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-  Körkort B

-  Ej allergi mot häst, hö eller hund, (eller att du är fri från allergiska besvär vid medicinering)

Meriterande för tjänsten:

-  Erfarenhet inom logistik/försörjning

-  Tidigare erfarenhet som instruktör

-  Ledning/ sambandsutbildning och signalskyddsutbildning

-  Polis/Militärpolisutbildning

-  Vana att hantera hemliga handlingar och system

-  Körkort C, CE

-  Praktisk erfarenhet av arbete på säkerhets- underrättelseförband

-  God fysisk förmåga

Vem är du?

Som chef är du en drivande och handlingskraftig relationsskapare. Du är en trovärdig och representativ ledare, som prioriterar det goda samarbetet. Att vara öppen och lyhörd är viktigt för dig. Som person är du en stresstålig lagspelare som gillar utmaningen att ständigt sträva efter att bli bättre inom just ditt specifika område. Vidare så gillar du tanken av att verka för att andra skall kunna lösa sina uppgifter. Du är lugn, metodisk, noggrann och har lätt för att bemöta andra människor. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bifogas till ansökan

 • CV med referenser och personligt brev
 • Gymnasiebetyg
 • Intyg som styrker genomförda utbildningar
 • Kopia på GU-betyg
 • Andra betyg, meriterande utbildningar eller kompetenser

Kontaktpersoner:
Fänrik Sebastian Tham, sambandssektionen, 11. Mp-bat, tel: 0709-792145, sebastian.tham@mil.se

Fackliga representanter(vilka nås över vx:08-584 54000)
OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO/Försvar Catarina Malmrot
SEKO Thomas Karlsson


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 april 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan