Helikoptertekniker kat. B2 till 3.helikopterskvadron

Om tjänsten

Har du ett intresse av att arbeta med avancerad flygteknik? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans producerar vi flygtid i helikopter 14 systemet i syfte att bidra till krigsförbandens operativa förmågor. Just nu söker vi 1st helikoptertekniker kategori B2 till 3.helikopterskvadron i Ronneby.

Sökande enhet

3.helikopterskvadron bedriver sjöoperativ verksamhet med helikopter 14 (NH90) samt helikopter 15 (A109). Skvadronen är uppdelad i stab, flygdivisioner, flygunderhållskompanier samt flygmaterielkompani. Du kommer vara en del av 3.underhållssektionen som i sin tur är en del av 314.flygunderhållskompaniet. Just nu går vi en spännande framtid till mötes där vi under året planerar för att flytta in i en nybyggd hangar, ta emot nya helikoptrar samt fortsätta framdrivningen av vår sjöoperativa helikopterförmåga.

Arbetsuppgifter

Som helikoptertekniker på 3.helikopterskvadron utför du flygunderhåll på helikopter 14. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och omfattar såväl felsökning och avhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar samt handledning av elever som genomför certifikats- och typutbildningspraktik. Du arbetar både självständigt och tillsammans med personal från insatsförbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten som exempelvis mjuklödning och kabelreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Det innebär att du kommer att erhålla vapenutbildning och liknande utbildning för att kunna försvara dig själv och din arbetsplats. Arbetet innebär till viss del inrikes- och utrikesresor och kan även omfatta arbete i ett insatsområde utomlands.

Kvalifikationer

 • Part 66-certifikat kategori helikopter B2 eller RML-certifikat B2
 • Du uppfyller kraven för krigsplacering
 • Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar
 • Goda kunskaper i engelska (arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 • Bedöms lämplig efter medicinsk- och fysisk prövning

Meriterande kvalifikationer

 • Typkurs på helikopter 14 (NH90)
 • RML-behörighet
 • B1-behörighet
 • Genomförd värnplikt/GMU
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

Du är driven, noggrann och har ett högt säkerhetstänk. Du gillar att arbeta självständigt under eget ansvar men du bör även vara en prestigelös lagspelare då arbetet också innebär att man arbetar i grupp. Du är flexibel och öppen för andra arbetsuppgifter som ligger utanför din fackkompetens. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Befattningen är placerad på 3.underhållssektionen/314.flygunderhållskompaniet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan

Förfrågningar om befattningen kan göras till kompanichef Torgny Carlsson 0706-122950 eller till stf sektionschef Tommy Roslund 0701-474823. 

Fackliga representanter

SACO Birgitta Fälth

OFR/S Caroline Nilsson

OFR/O Hans Lundgren

Samtliga nås via växeln: 013-283000

Sista datum för ansökan

Välkommen med den ansökan senast 2017-05-07


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 april 2017
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan