Flygplatsmän Fälthållning Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Är du intresserad av att jobba som flygplatsman med inriktning fälthållning vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats? I så fall har vi en plats för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som flygplatsman är man en del i driften av Malmens flygplats. Du kommer tjänstgöra som fälthållningsman och ingå i 423.R3 pluton. Samtliga flygplatsmän arbetar i den dagliga fälthållningstjänsten som är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det vill säga att man jobbar när flygplatsen är öppen. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Du arbetar både i grupp och enskilt och leds av militär personal.

 Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt eller GMU
 • Befattningsutbildad mot R3 Fälthållning
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av fälthållningstjänst i försvarsmakten
 • C alternativt C-E körkort
 • Förarbevis Hjullastare
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Flygplatsman är en civil befattning som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton,  som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Det innebär att utöver fälthållningstjänst kommer du vara med i utvecklingen av övrig verksamhet som ingår i funktionen R3. Exempel på övriga uppgifter fälthållningstropparna skall kunna lösa är reparation av landningsbanan, ammunitionsröjning samt stöd till räddningstropparna i viss verksamhet. I antagningsskedet kommer fystester genomföras.

Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till stf C 423. R3 pluton. Lt Carl Broman 013-28 35 36 / 0708-15 67 54

Fackliga representanter
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Birgitta Fält
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord: Fälthållning, R3, Flygplats, flygbas, ammunitionsröjning, CBRN, Flygvapnet


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 april 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan