Vikarierande säkerhetschef till Artilleriregementet

Om tjänsten

Artilleriregementet (A 9) i Boden utbildar förband för indirekt bekämpning och ledning av indirekt eld. Regementet är placerat i Boden och stödjer förband i hela Sverige. A 9 består av en stab, två bataljoner samt en skola, Artilleriets Stridsskola. Vi har idag ca 400 anställda och kommer med tidvis anställda öka till ca 1200 st. Då vår nuvarande säkerhetschef vidareutbildas söker vi hans vikarie under tiden 20170901 fram till 20180830, därefter finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som säkerhetschef kommer du att vara placerad på säkerhetssektionen vid regementsstaben och vara ansvarig för säkerhetstjänstens genomförande vid förbandet. Säkerhetschefen är, under regementschefen, ansvarig för att förbandet uppfyller lagar och förordningar och övriga regelverk rörande säkerhetsskyddstjänst. Du är ansvarig för att säkerhetsrapportering och övrig relevant säkerhets- och underrättelseinformation når högre chef. 
Vidare kommer Du att ha ett nära samarbete med garnisonens säkerhetssektion rörande bl.a. tillträdesbestämmelser och ordningstjänst. 
Ansvarsområden vid regementet är bl.a. säkerhetsplanering, tillträdesbegränsning, utbildning, säkerhetsprövning, informationssäkerhet och kontroller av säkerhetsskyddet. 
Du biträds av IT-/signalskyddschefen och säkerhetshandläggaren i din verksamhet. 

Önskvärda kvalifikationer: 
Erfaren officer med lägst OR 8 tjänstegrad och hög personlig integritet. 
Auktoriserad säkerhetschef i Försvarsmakten.
Du har erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst på taktisk nivå. Vana att arbeta med ISUS och Försvarsmaktens IT-system. Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. 
Körkort B

Personliga egenskaper som är meriterande är god samarbetsförmåga, kommunikativ, energisk, gillar utmaningar och trivs att arbeta utvecklande med organisationen.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Säkerhetschef Gunnar Ekman, 0921-34 81 12, gunnar.ekman@mil.se
Stabschef Lars Jonsson, 0921-34 80 00, lars.o.jonsson@mil.se

Fackliga representanter:
SACO Ann Nilsson 0921-349642, ann.nilsson@mil.se
SEKO Susanne Thunberg, 0921-34 86 29, susanne.thunberg@mil.se
OFR/S Ann-Kristina Sköld 0921-34 80 00, ann-kristina.skold@mil.se
Officersförbundet Ronald Lahti, 0921-34 80 00 ronald.lahti@mil.se

Sista datum för ansökan: 20170430


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 april 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan