Markstridsskolan söker vikarierande kommunikatör

Om tjänsten

Om tjänsten:

På Markstridsskolan finns en befattning som syftar till att stödja C MSS med informationstjänst. Kommunikatören skall arbeta för en medveten intern och extern kommunikation. Informationsarbetet bedrivs inom flera av MSS verksamhetsområden och inom flera olika projekt. Verksamheten innebär också deltagande i övningar, vilket kan innebära tjänstgöring på annan ort.

Markstridsskolan är geografiskt lokaliserad till två platser, där en del finns i Skövde och en finns i Kvarn (Motalaområdet). Verksamhet bedrivs på båda platser. Tjänstens huvudplacering är i Skövde men arbete ska även regelbundet kunna utföras i Kvarn. B-körkort krävs.

 Befattningen är ett tidsbegränsat ettårs vikariat då vår ordinarie kommunikatör går på föräldraledighet. Vikariatet gäller för tiden fram till 2018-09-30 eventuellt kan tiden justeras något.

Arbetsuppgifter:

 • Stödja C MSS i kommunikationsfrågor
 • Arbeta med planerad kommunikation utifrån MSS kommunikationsplan och i enlighet med Försvarsmaktens direktiv för strategisk kommunikation. Detta innefattar att jobba med hela processen från analys och planering till genomförande och uppföljning
 • Stödja övningsplanering vid MSS med kommunikationstjänst
 • Ansvara för och vara redaktör för MSS digitala kanaler 
 • Koordinera och stödja vid medieaktiviteter

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot Medie- och kommunikationsvetenskap
 • Goda kunskaper i Engelska

Meriterande kvalifikationer:

 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt
 • God kunskap om Försvarsmaktens intranät EMILIA, och internet
 • God kunskap om Försvarsmaktens stödsystem

Vi söker dig som är utåtriktad, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar, du skall vara noggrann, flexibel, ha analytisk förmåga och lätt för att samarbeta samt ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör också vara stresstålig och serviceinriktad.

Markstridsskolan fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Frågor angående befattningen:

Stabschef Övlt Jonny Fagerström, tfn 0500-465708, 070-6765708

Chef HR Kn Patrik Ståhl, tfn 0500-466131.

SACO Stina Ödeen tfn 0500-465787, 070-5551652

   

Din ansökan med meritförteckning och personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för tjänsten vill vi ha senast 2017-05-07


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 april 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan (MSS) Skövde/ Kvarn
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan