Sjuksköterska till Försvarshälsa Nord

Om tjänsten


Tjänsten avser befattning vid Försvarshälsa Nord med placering vid Försvarshälsan i Boden. Försvarshälsan har verksamhet i Arvidsjaur, Boden, Luleå, Umeå samt stödjer även Försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna, och Östersund.

Det förebyggande och hälsofrämjande arbetet utgör basen i Försvarshälsa Nords verksamhet där målet är att minimera arbets-och livsstilsrelaterad ohälsa
Försvarshälsa Region Nord är inriktad mot företagshälsovård och bedriver ett utvecklat teamarbete byggt på prevention tillsammans med samtliga Försvarshälsans delar och dess olika yrkeskategorier. Försvarshälsa Region Nord svarar även för hälso- och sjukvård samt daglig sjukvård för rekryter under grundläggande utbildning
I tjänsten ingår även delaktighet i försvarsmaktsgemensamma projekt, utbildande moment och att vara kompetensstöd främst internt inom försvarshälsan
Tjänsten ställer krav på förmåga till ett flexibelt arbetssätt, vilja att utveckla verksamheten och god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker i samverkan med många funktioner
I tjänsten ingår att kunna delta vid internationella insatser

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Preventivt företagshälsvårdsarbete
I det dagliga arbetet på mottagning och i fält ta emot, preliminär bedöma och prioritera, samt i vissa fall behandla patienter.
Delta i systematiskt arbetsmiljöarbete
Delaktig i teamarbete inom hälsoprocesser i regionen
Vara del i undersökningar inför anställning och utlandstjänst, samt vid regelbundna lagstadgade undersökningar
Medverka vid rehabilitering
Handlägga lindrigare idrotts- och belastningsskador
Vara del i anställningsundersökningar och lagstadgade undersökningar
Sjukvårdsberedskap i samband med övning och då kunna basalt omhänderta traumafall

Kvalifikationer

 • Minst 5 års yrkeserfarenhet
 • Vidareutbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (Svenska/Engelska)
 • Körkort lägst B

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som distriktssköterska och inom intensiv/akutsjukvård
 • Erfarenhet av företagshälsovård
 • Erfarenhet från rådgivningsfunktion och mottagningsarbete
 • Erfarenhet av att arbeta i, och självständigt driva projekt
 • Då arbetet vid Försvarshälsan i stor utsträckning syftar till att vara preventivt så är kunskaper och erfarenhet av arbetsmiljöns inverkan på individ och grupp meriterande
 • Genomförd värnplikt eller motsv.
 • Erfarenheter av internationell tjänst
 • Genomgången akut omhändertagande utb. (ex. TNCC, BARTS, PHTLS )
 • Språkkunskaper utöver engelska
 • Vana att hålla utbildningar

Personliga egenskaper
Förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vilja att vidareutveckla verksamheten.

Övrigt 
Anställningen är tillsvidare (den inleds med sex månaders provanställning)
Anställningstidpunkt enligt överenskommelse
Utbildning sker kontinuerlig för att utveckla individ mot att uppfylla de krav som verksamheten efterfrågar
Huvudsaklig tjänstgöring är knuten till Boden men tjänstgöring på annan ort förekommer

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Försvarshälsan Boden, Lena Sandström 070-5859298

Fackliga representanter
Officersförbundet, Håkan Jansson 070-3168655
OFR-S, Annelie Forshage 0921-348815, 070-2119690
SACO-F, Helena Stjärnholm 0921-348539, 070-206 85 39
SEKO-F, Margareta Ryding 0921-348024

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 april 2017
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan