Lärare inom trådlös kommunikation

Om tjänsten

Vill du jobba med att utbilda i trådlösa kommunikationslösningar inom militära kommunikationssystem? Vill du ha ett jobb som ger omväxlande arbetsuppgifter och en arbetsgivare som erbjuder god arbetsmiljö och stor möjlighet till personlig utveckling? Då ska du söka denna tjänst på Försvarsmaktens Tekniska Skola!

Ledningssystemavdelningen på FMTS arbetar med kommunikationssystem som används inom alla Försvarsmaktens försvarsgrenar (Armén, Flygvapnet samt Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, sensor, radio, ledningsplattformar, IT-säkerhet och strömförsörjning. Alla autonoma enheter både rörliga och fasta inom Försvarsgrenarna behöver någon form av trådlös kommunikation. Radiosystemen är i stor förändring och utveckas mot högre bandbredd, IP-tjänster och störtålighet.

Jobbet som lärare inom trådlös kommunikation är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Elevkategorin är till största delen teknisk personal som drift- och underhåller systemen. Utbildning som lärarna genomför sker i kursform där kurstiden varierar från del av dag upp till flera veckor. Undervisning sker primärt i lektionssalar och i labbmiljö. Arbetsgivaren erbjuder fysisk träning på arbetstid.
Du kommer att planera och genomföra teknisk utbildning inom trådlös kommunikation, t.ex Kommunikationslösningar inom respektive Försvarsgren. Tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
•Eftergymnasial utbildning inom elektro-/datorsystemteknik eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
•Erfarenhet av trådlös kommunikation och/eller radioteknik

Meriterande
•Pedagogisk erfarenhet
•Genomförd värnplikt/GMU
•Kunskaper inom analog och digital radioteknik
•Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till sambandssystem
•Praktisk erfarenhet av felsökning på systemnivå
•Körkort lägst klass B

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett stort intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna.

Övrigt
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.
Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Sektionschef Henrik Hildesson på tel 0723-511 209.

Fackliga representanter:

HSOF: Gabriel Bris, tel 035-266 27 50

OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43

SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37

SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Välkommen med din ansökan senast 20170531.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 april 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan