Systemförvaltare till Stockholm

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten, SFE
– Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Inom Försvarsmakten och Systemförvaltningsenheten finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Fysisk träning ingår på arbetstid. 

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är du välkommen att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som systemförvaltare innebär att du i huvudsak kommer att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av några applikationer inom Försvarsmakten. Detta innebär felsökning, felrättning, testning samt framtagande och uppdatering av dokumentation som tillhör systemet såsom t.ex. användardokumentation samt installationsanvisningar. Det ligger också i rollens ansvar att hela tiden säkerställa att systemet möter de säkerhetskrav som Försvarsmakten beslutar. Detta genom att se till att systemet löpande säkerhetspatchas och uppgraderas. I rollen ingår även att stötta verksamheten med olika handhavande problem. Det ligger inom ditt ansvarsområde att initiera kontinuerlig förbättring av arbetsmetoder och att se till så att användarna får största möjliga nytta av applikationerna.

Kvalifikationer
Akademisk examen, systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
Erfarenhet av systemförvaltning
Erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystem
Erfarenhet av processmodulleringssystem
Erfarenhet från Försvarsmakten alternativt annan statlig verksamhet

Meriterande
Erfarenhet av systemen Vision (tillsynsapplikation) samt ARIS (Enterprise Architecture).
Erfarenhet av ITIL samt har Foundation certifiering.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken, noggrann och säkerhetsmedveten. Du behöver också vara serviceinriktad och sätta användaren i fokus samt tycka om att arbeta i ett team. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar och har förmåga att se helhetsbilden samt även viktiga detaljer för att på ett effektivt sätt förvalta samt vidmakthålla en god lösning gällande Försvarsmaktens applikationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Lee Stigenberg, 076-104 15 97. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 april 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan