OR 6-7 med särskild kompetens inom sjukvård

Om tjänsten


Befattningen är placerad vid Försvarsmedicinska Enhetens Sjukvårdsavdelning (FömedE/SA) i Göteborg. Sjukvårdsavdelningen ansvarar för utbildning och utveckling inom kompetensområdet försvarsmedicinsk sjukvårdstjänst, från patientomhändertagande till rehabilitering inkluderande transportmedicin (land, luft och sjö).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Sjukvårdsinstruktör och utbilda sjukvårdspersonal, soldater/sjömän och officerare inom området akutsjukvård i fält.
Förbandsinstruktör- eller specialinstruktör sjukvård (FBI/SPI SJV) vid försvarsmaktens övningar.
Delta i utveckling och implementering av FM sjukvårdsorganisation, sjukvårdsmateriel och arbetsmetoder.
Delta i nationella och internationella arbetsgrupper för utveckling av sjukvårdsfunktionen samt implementering av nya arbetsmetoder.
Stödja med fackkompetens vid samordning av sjukvårdsförmågor, kursupplägg m.m.
Leda arbetsgrupp/projekt inom ramen för utveckling av sjukvårdsområdet.
Vara kurschef/kursansvarig för FömedC sjukvårdskurser, med ansvar för förberedelser, elevkontakter, genomförande, kvalitetssäkring, utvärdering och handledning av utbildningspersonal.

Kvalifikationer

 • Examen från OHS alt MHS.
 • Erfarenhet av att hålla i sjukvårdsutbildningar samt handleda personal.
 • Förmåga att tala och skriva obehindrat på svenska och engelska (då viss utbildning genomförs på engelska).
 • Vana av att arbeta i Office-paketet, främst Power Point och Word samt god förmåga att söka och sammanställa information.
 • B-körkort.
 • Erfarenhet av att leda utbildningar och eller projekt/utvecklingsprojekt.
 • Kunskap/förståelse av Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik.

Meriterande

 • Utbildad stridssjukvård instruktör (SSJV INST).
 • Praktisk tjänstgöring vid sjukvårdspluton (motsv).
 • Erfarenhet av att vara förbandsinstruktör- eller specialinstruktör sjukvård (FBI/SPI SJV) vid försvarsmaktens övningar.
 • Legitimerad sjuksköterska.
 • Militär utlandstjänstgöring.
 • Övrig internationell erfarenhet inom sjukvårdsområdet.

Personliga egenskaper
Som person bör du vara omdömesgill och noggrann då det är viktigt att utbildningar och övningar förbereds och genomförs med hög kvalitet. Du bör även ha lätt för att samarbeta med andra då arbetet innebär en del samordning i samband med övningar, projekt m.m. Det är även viktigt att du kan arbeta självständigt, i förberedandet av kurser bland annat. Vidare ser vi att du är flexibel då du kommer att behöva anpassa dig till nya arbetsuppgifter inom det egna kompetensområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde från och med 2017-08-01, alternativt enligt överenskommelse. Ange i ansökan när tillträde tidigast kan ske.
Resor ingår i tjänsten, både i Sverige och utomlands.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100 % arbetstid, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som fn inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningsnivå: YO/OR 6-7 (1.Sergeant alt Fanjunkare)

Kontakt
Du är välkommen att kontakta Sjukvårdsavdelningens chef överstelöjtnant Lennart Borneklint, 031 69 23 60.

Fackliga representanter
SACO-S FM: Anders Jonsson
OFR/O: Jonas Rynner
OFR/S: Monika Alfredsson
SEKO: Lars Landén
Samtliga nås via växel 031-692000.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-01. Bifoga ansökningsbrev och meritförteckning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 april 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan