2 st Handläggare Transporttjänst (MOVCON)

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt arbetsområde är att handlägga transporter till de internationellt insatta förbanden. Detta innebär att du koordinerar och lastplanerar luft-, sjö-, järnvägs- och landtransporter. Du upprättar och utfärdar erforderliga transport-, lastnings-, och farligt gods dokument. Du kan även komma att få tjänstgöra som stationsbefäl vid personaltransporter samt stödja utlandsstyrkan på plats i insatsområde. Du skall även vara med och planlägga och genomföra transportutbildning av logistikpersonal tillhörande de internationella förbanden. I övrigt deltar du i sektionens arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten samt eventuell utbildning som krävs för tjänsten.

Kvalifikationer
Kunskaper om ADR, IATA-DGR, AFMAN 24-204, IMDG-koden och RID
Erfarenhet av transport- och lastningsdokumentation för något av transportslagen luft, sjö, järnväg eller land
God samarbets- och kontaktförmåga, god social kompetens
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
Körkort B
Erfarenhet inom FM logistik
God datorvana

Meriterande
Utbildning i ADR, IATA-DGR, AFMAN 24-204, IMDG-koden och RID
Erfarenhet inom FM logistik
Genomförd värnplikt eller GMU
Genomfört stöd till internationella insatser eller genomförd internationell insats är meriterande, gärna i transportbefattning
Språkkunskaper i Franska eller Arabiska
Kunskaper i Försvarsmaktens redovisningssystem LIFT och PRIO
Datorvana i Microsoftmiljö, vana från elektroniska dokumenthanteringssystem
Erfarenhet FM AP

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill ha en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar innehållande såväl administrativt som praktiskt arbete. Du tycker om att ha många olika kontakter både internt och externt. Du trivs med ett jobba självständigt och i grupp, där du är drivande och söker lösningar på de problem som uppkommer. Det är mycket viktigt att du är noggrann och vill arbeta i en föränderlig arbetsmiljö. Du är serviceinriktad, stresstålig och flexibel. Nya uppdrag kan komma med mycket kort varsel och liten förberedelsetid vilket gör att du behöver ha en hög stresstolerans. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du tränar regelbundet och har en god hälsa i syfte att klara kraven för att arbeta i insatsmiljön. Du genomför de vaccinationsprogram som försvarshälsan föreskriver för olika länder.

Övrigt
Arbetet kan innebära resor i tjänsten så väl inrikes som utrikes
Arbetsort: Uppsala
Arbetstiden är oregelbunden. Jour och beredskaps tjänstgöring förekommer
Befattningen är tillsvidare från 170501 eller enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas
Individuell lönesättning tillämpas. Ange med fördel löneanspråk i ansökan

Kontaktpersoner
Lennart Eriksson, 0703-19 75 16
Paul Sandberg , 0708-53 53 84

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Torbjörn Bäckman, 070-695 30 22
OFR/S, Krister Bergman, 076-627 50 57
SACO, Christina Carlsson, 070-530 36 69
SEKO, Erik Todic 070-378 01 23

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 april 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan