Planeringsofficer till Internationella Utbildningsenheten

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer vid IntUtbE kommer du att inom ramen för tilldelat ansvarsområde planera, genomföra och utvärdera insatsutbildning avseende såväl befattnings- som förbandsutbildning.

En viktig del i planeringen är att följa utvecklingen i aktuellt insatsområde i syfte att kontinuerligt anpassa insatsutbildningen. Du kommer även delta i dialoger med HKV och övriga OrgE för att utforma insatsutbildningen på bästa sätt. I planeringen ingår även att följa utvecklingen inom exempelvis FN avseende de krav som ställs på förband och enskilda inför insats.

I genomförandeskedet består uppgiften såväl i att bistå vid värdering av förbandet som att vara övningsledare under specifika övningar. En viktig del i genomförande och uppföljning är att dokumentera utbildningsresultat och föreslå åtgärder för att nå utbildningsmålsättningarna.

 Kvalifikationer

 • Erfarenhet av tjänstgöring i och/eller utbildning av bataljonsstab.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i engelska, minst motsvarande STANAG 3,3,3,3.
 • Genomfört minst en internationell insats.

Meriterande

 • Tjänstgöring i det svenska förbandsbidraget till MINUSMA.
 • Upprepad internationell tjänst.
 • Tjänstgöring i FN-insats.
 • Kunskap och erfarenhet om FN-systemet.
 • Kunskap och erfarenhet om ISR-förband och underrättelsetjänst.
 • Ytterligare språkkunskaper, främst franska.
 • Deltagande i militär insats i Afrika.

Personliga egenskaper
Din roll som planeringsofficer vid IntUtbE kräver flexibilitet, stresstålighet och förmåga till tempoväxling. Du skall kunna representera såväl IntUtbE som Försvarsmakten både inom och utom riket varför hög integritet och ett korrekt personligt uppträdande är ett måste. Du har en god förmåga att skapa och bygga relationer såväl internt som externt. Du har förmåga att jobba i grupp såväl som självständigt. Då vi hela tiden strävar efter att utveckla verksamheten kräver arbetet vid IntUtbE att du är beredd på förändringar i arbetsuppgifter och arbetssätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Nivå/Befattning: OR7, Planeringsofficer vid Livgardet, Internationella utbildningsenheten.
Tillsvidareanställning. Sökande i nivå OR6-8 samt OF1-2 är välkomna.
Arbetsort:Kungsängen. Tjänst på annan ort förekommer.
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Lön: Enligt avtal.
Befattningen är en tillsvidareanställning.

För mer information om tjänsten kontakta C 2. Avdelning  kn Fredrik Lindberg. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO Catarina Malmrot
SEKO Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Internationella utbildningsenheten (IntUtbE) på Livgardet leder planering, genomförande och utvärdering av Försvarsmaktens insatsspecifika utbildning. Utbildningen syftar till att förbereda förband och enskilda att kunna genomföra internationella operationer i rätt tid med rätt förmågor. Genom detta bidrar enheten till Försvarsmaktens tillgänglighet, trovärdighet och operativa förmåga i genomförandet av internationella operationer.

Internationella utbildningsenheten är inom området ledande, och enhetens kompetens är ständigt efterfrågad. För att kunna möta detta följer enheten kontinuerligt utvecklingen inom aktuella insatsområden, och det ställs höga krav på såväl kompetens som engagemang hos varje medarbetare.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 april 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan