Handläggare ekonomi

Om tjänsten

Förbandsekonom till Transport och specialflygenheten

Befattningen är placerad på Såtenäs och din närmast arbetgrupp består av 7 befattningar. Arbetsgruppen samordnar verksamheten inom HOB (Hemma Operations Bas) och omfattar chef och ställföreträdande chef, förbandsekonom, två planerare och två stabsassistenter.

Arbetsuppgifter

Som handläggare ekonomi på HOB Såtenäs ingår du i ledningsgruppen. Du kommer att arbeta med planering och budgetering, ekonomiuppföljning och beslutsberedning. Du ska även bistå med andra administrativa uppgifter som faller inom arbetsgruppens område. Du kommer också att arbeta med fakturahantering, intern och extern, samt bistå vid inköp och med internutbildning. Bokslutsarbete kommer inte att ingå. Du kommer att vara sammanhållande för ekonomiska förordnanden vid funktionen.

Kvalifikationer

 • Treårig gymnasial utbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande.
 • God datorvana med goda kunskaper i Office-paketet, och särskilt inom Excel.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.
 • Erfarenhet av att arbeta med ekonomi.
 • Du måste uppfylla kraven för krigsplacering och kunna delta i övningar och insatser.
 • Körkort B

Meriterande

 • Kunskaper om Försvarsmaktens ekonomisystem
 • Eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av SAP
 • Tidigare militär erfarenhet

Personliga egenskaper

Då vår verksamhet är skiftande och varierad är du flexibel och kan arbeta väl i grupp. Du är självgående och strukturerad och har förmåga att leverera. Du har god förmåga att prioritera när det krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Torbjörn Lingvall, chef HOB-ledning, 070-896 24 42 eller ställföreträdande chef Charlotta Malmgren, 072-981 75 35.

Fackliga representanter (söks via växeln, tfn 0510-47 70 00)

SACO: Ulf Svensson

Försvarsförbundet: Per Gunnarsson

Officersförbundet: Håkan Sköld

Övrigt
Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. 6 månaders provanställning tillämpas.

Arbetsorten är Såtenäs.

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-05-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.I ansökan bör minst två referenter anges.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 april 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan