Kommunikatör tidvis tjänstgörande reservofficer

Om tjänsten


Marinbasens huvuduppgift är att stödja de andra marina förbanden i Försvarsmakten. Vi har vårt huvudsäte i Karlskrona men vår verksamhet finns också på Berga och Muskö utanför Stockholm och i Göteborg för att nämna några platser.


Vi söker en kommunikatör som är intresserad av samhällsfrågor och Försvarsmaktens verksamhet. Arbetet som kommunikatör innebär att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsaktiveteter kopplat till förbandets uppdrag. Du kommer att ingå i förbandsledningen och arbetsledas av kommunikationschefen. Övningsverksamheten, både den nationella och internationella, är central för att utveckla våra krigsförband. Du kommer att vara en del i den vilket kan innebära att du är borta från hemmet under en längre tid. Med befattningen ingår krigsplacering i krigsförbandet Marinbasen.

Arbetsuppgifter
Informationstjänsten ska på ett tydligt och aktivt sätt utgöra en del av insatsverksamheten med krigsförbandet som utgångspunkt. Det löses i grunden genom att integrerat delta i insatsprocessen, från försvarsplanering till kriskommunikation. Arbetsuppgifterna innebär planering och genomförande av olika informations- och kommunikationsinsatser, internt och externt. Du ska kunna skriva artiklar och fotografera för våra kommunikationskanaler, framställa trycksaker och anpassa budskap till våra målgrupper. Stödja utvecklingen av internkommunikationen. Försvarsupplysning är en nödvändig och viktig del av kommunikationen. Vi vill skapa och vidmakthålla goda relationer med det omgivande samhället. Övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter inom kommunikationsfunktionen.

Kvalifikationer
Genomförd och godkänd officers- alternativt specialistofficersutbildning
Militär erfarenhet av taktik, ledning och stabsarbetsmetodik
Akademisk examen inom kommunikation eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
God förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och bild
B-körkort
Goda kunskaper och erfarenhet av layout- och bildbehandlingsprogram som Indesign, Illustrator, Photoshop etc.

Meriterande
Erfarenhet av kommunikationsarbete
Erfarenhet av kriskommunikation
Dokumenterad erfarenhet av arbete med sociala medier och digitala kanaler
Goda språkkunskaper i svenska och engelska

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna är varierande och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig samt snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är noggrann och prestigelös, har en god pedagogisk- och social förmåga. Vidare är du kommunikativ, energisk och gillar utmaningar. Du trivs med att arbeta utvecklande med organisationen. Du har en god förmåga att lösa uppgifter både självständigt och tillsammans med andra – en självklar lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen gäller tillsvidare men tjänstgöringen är tidvis och beräknas till ca 30 dagar om året
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning
Tillträde efter överenskommelse
Arbetsorten är Karlskrona
Resor samt kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma i tjänsten

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Informationschef Carolina Lorentzson Nilsson, tel. 0455-861 26, 070-694 75 64

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel. 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85 115, 073-182 80 47
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV samt övriga handlingar Du önskar åberopa senast 2017-05-07


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 april 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Deltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan