Sjöövervakningsledare till Göteborg

Om tjänsten


Vikarierande Sjöövervakningsledare till Marinens Sjöövervakningscentral i Göteborg

Marinens Sjöövervakning utgörs av två tekniskt utrustade ledningscentraler, vars huvuduppgift är att övervaka svenskt sjöterritorium med olika typer av sensorer. Marinens Sjöövervakning deltar i nationella och internationella övningar, samt deltar i prov- och försöksverksamhet. Verksamheten bedrivs i två centraler belägna i Göteborg och Stockholmsområdet. Från centralen i Göteborg lämnas tekniskt och personellt stöd till samlokaliserademyndigheter vad gäller rikets sjö- och flygräddning samt till Kustbevakningen. Arbetet bedrivs dygnet runt året om, vilket innebär skifttjänstgöring.

Arbetsuppgifter
Arbete dygnet runt och i vaktlag om fem personer. Anställningen innebär även krigsplacering, deltagande i utbildningar och övningar. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten medför ledning av Marinens enheter för sjöövervakning, både sjögående och flygande. Del av året kan verksamheten genomföras på annan ort i Sverige, vilket innebär att tjänsteresor kan förekomma. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder. Marinens Sjöövervakningscentraler ingår i insatsförbandet Sjöinformationskompaniet, med anledning av detta följer även att en anställning som Sjöövervakningsledare också innehåller utbildning till kombattant, samt krav på att kunna verka som detta.

Kvalifikationer

• 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande

• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

• God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windowsmiljö

Meriterande

• Examen från Sjöbefälsutbildning klass VII

• God samarbets- och ledarskapsförmåga

• God förmåga att prioritera och planera verksamhet

• God förmåga att ta initiativ och hög stresstålighet

• Radiocertifikat (VHF/SRC) alternativt sambandskunskaper

• Radarcertifikat alternativt radarkunskap/radarlära

• Körkort B

• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, främst ombord Marinens fartyg i samband/stridsledningstjänst

• Tidigare anställning inom handelssjöfart och/eller sjöfartsnäring

• Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning

• Signalskyddsutbildning

• Fullgjord värnplikt, främst inom Marinen

Personliga egenskaper
Personlig kännedom, social kompetens- och färdighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Clas Hägg, Chef för Sjöinfopluton Göteborg, tel 031-69 23 23

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 070-674 19 17
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15
SEKO, SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Övrigt
Anställning: Vikariat med tidsbegränsad anställning
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsort: Göteborg
Lön: Individuell

Sista ansökningsdatum
2017-05-12


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 april 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan