Förbandsläkare

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Är du en person som tycker om att arbeta med förebyggande hälsovård och utveckla den medicinska verksamheten både nationellt och internationellt? Då är du den vi söker. Helikopterflottiljen är ett förband som ständigt är berett, oavsett om det är på marken, till sjöss eller i luften. Tillsammans skapar vi förmåga att genomföra sjukvårdsinsatser i rätt tid, på rätt plats, med rätt utrustning och kompetens på ett säkert sätt i och utanför Sverige.

Arbetsuppgifter
Din huvuduppgift som Förbandsläkare är att stödja förbandschefen så att den medicinska verksamheten genomförs på ett säkert och effektivt sätt.
Du är placerad på A4 i flottiljstaben och svarar för samordningen och utvecklingen av den medicinska verksamheten inom Helikopterflottiljen. Du deltar i övningar och insatser samt planlägger och sammanhåller förbandets behov av medicinska resurser inför dessa.
Du är förbandets kontakt gentemot den strategiska och operativa sjukvårdsledningen inom Försvarsmakten. Du stödjer och utbildar sjukvårdspersonal inom förbandet och samverkar med andra förband, civila myndigheter och andra aktörer inom sjukvårdensamt.

Samordna den medicinska verksamheten inom Helikopterflottiljen.
Vara en del i verksamhetsansvaret för medicinsk verksamhet och utbildning inom förbandet.
Vara en del i utarbetandet av medicinska ledningsansvaret inom förbandet.
Planlägga och delta i övningar och insatser.
Genomföra utbildning inom eget ansvarsområde.
Samverka med andra förband, myndigheter, länsstyrelser, landsting, kommuner och civila sjukvårdsaktörer.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare.
B-körkort.

Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Meriterande kvalifikationer
Militär Flygläkare.
Civil flygläkare klass 1.
Dykläkare/hyperbarmedicinsk utbildning.
Erfarenhet från tjänstgöring i Försvarsmakten.
Erfarenhet från tjänstgöring utomlands.
TCCC alternativt BATLS utbildning.
Erfarenhet av projektledning.
Behärska medicinska fackuttryck på engelska i tal och skrift.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stefan Kåhlin, Logistikchef Helikopterflottiljen, 0705-95 39 04. Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av AnnSophie Brezèn, FM HR C, 0729-93 35 97.

Fackliga representanter

OFR/O, Mats Häggström, 013-28 30 00

OFR/S, Caroline Nilsson, 013-28 30 00

SACO, Birgitta Fälth, 013-28 30 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning. Arbetsort: Linköping.
Beräknat tillträde: Enligt överenskommelse. Befattningsnivå: CVAT.
Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-05-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 april 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan