Leg. fysioterapeut/sjukgymnast till Försvarshälsan

Om tjänsten


Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Uppsala Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Berga, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten. Vid Uppsala Garnison, tidigare Upplands Flygflottilj, ingår bland annat Luftstridsskolan, Försvarsmaktens logistik och Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fysioterapeut/sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter/elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning vilket är en viktig del i det preventiva arbetet. Du kommer att ingå i vårt hälsoteam bestående av läkare, företagssköterskor, psykolog, hälsopedagog, medicinsk sekreterare och arbetsmiljöingenjör.

Kvalifikationer

 • Leg. fysioterapeut/sjukgymnast.
 • Flerårig klinisk yrkeserfarenhet.
 • God erfarenhet av diagnostik och behandling samt preventivt arbete inom rörelse- och stödjeapparaten som leg fysioterapeut/sjukgymnast.
 • Vidareutbildning inom rörelse- och stödjeapparaten som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Goda färdigheter att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • B-körkort, då bilkörning ingår i tjänsten.

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Arbetstid: 75-100 %. Tidsbegränsad anställning t o m 2017-12-31.
Placering: Uppsala, verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband och på kvällar och helger förekommer vid behov.
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan. 

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Marie-Louise Pauhlson, Platschef, FH Uppsala, 018-19 60 45.

Fackliga representanter
SACO Björn Westerdahl
SEKO Claes Hallin
Försvarsförbundet Madelene Daleo
OFR/O, Johan Hamlin
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 april 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan