Chef stödsektionen till Södertörnsgruppen

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Leda stödsektionens verksamhet
Utöva personalansvar för 2 medarbetare
Planera och genomföra logistikförsörjning av 28.Hvbat och 29. Hvbat
Planera och genomföra budget- och ekonomiuppföljning av Södertörnsgruppens verksamhet
Samordna, planera och beställa logistikstöd för hemvärnsförbandens övningsverksamhet
Leda och stödja hemvärnsbataljonerna med teknisk tjänst
Genomföra, samordna och leda kontroller av hemvärnsförbandens materiel och utrustning

Kvalifikationer

 • OR 8
 • Mycket goda färdigheter att hantera system PRIO
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomisystem och processer
 • Erfarenhet av att leda projekt
 • Erfarenhet av att leda personal
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga till offentlig framställan

Meriterande

 • Erfarenhet av hemvärnsverksamhet
 • Erfarenhet av stabstjänst i logistiksektion på bataljonsnivå eller högre

Personliga egenskaper
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du trivs med att leda projekt såväl som att ingå som projektmedlem. Du är ansvarstagende och initiativrik med god förmåga att självständigt driva arbetet framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning
Arbetsort: Berga
Beräknat tillträde: 2017-09-04
Befattningsnivå: OR 8
Tjänsten innebär resor inom Sverige i viss omfattning. Helgtjänstgöring förekommer ca en helg/månad.

Upplysningar kring befattningen lämnas av Tony Fagerholm, chef Södertörnsgruppen 070- 241 76 86 eller Roger Borgström, chef stödsektionen 010- 823 39 17, 070- 266 06 96.

Fackliga representanter
SACO Siv Tjernberg, 010- 823 30 61
Officersförbundet Karl-Johan Boberg, 076- 104 86 30

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Södertörnsgruppen leder och ansvarar under C Amf 1 för utbildning och utvecklingen av 28.Hemvärnsbataljonen och 29.Hemvärnsbataljonen. Chefen för stödsektionen är underställd C Södertörnsgruppen och ansvarar för att med underställd personal leda och stödja hemvärnsförbandens tekniska tjänst, materieltjänst och förnödenhetsförsörjning vid övningar och insatser.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 april 2017
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan