Logistikhandläggare till Logistiksektionen

Om tjänsten


Livgrenadjärgruppen (LVG) är en utbildningsgrupp som tillhör Helikopterflottiljen (HKPFLJ). Vår uppgift består i att utbilda och stödja Hemvärnsförbanden och frivilligorganisationerna i Östergötland. 

Vi söker nu en logistikhandläggare till vår logistiksektion!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvuddelen av arbetsuppgifterna utförs i system PRIO -Följa upp materiel i bruk
-Boka inventeringar samt grundtillsyner av materiel i bruk
-Beställa reparationer av materiel i bruk
-Bistå krigsförbandens chefer och kvartermästare med omlagring av materiel både digitalt och fysiskt
-Beställa mtrl samt förnödenheter inför övningar
-Under övningar praktiskt arbeta med logistik
-Inköp av materiel
-Kundvagnar, såväl vanliga som stående inköp

Kvalifikationer
-Prio 5-6 Teknisk tjänst, grund samt fördjupning
-Prio 5-6 MoF, grund samt fördjupning
-God förmåga att arbeta i SAP (PRIO)
-God förmåga att arbeta i de olika programmen i MS Office
-Körkort

Meriterande
-Tidigare arbete med Hemvärnet med nationella insatsstyrkorna
-C-körkort
-Militärt förarbevis på tung Lastbil
-FM FG 1000p  

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, och kan hålla många bollar i luften samt är stresstålig. Problemlösning och initiativförmåga är viktiga egenskaper, och att du trivs med att lösa arbetsuppgifter i samverkan med andra avdelningar. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde: Snarast
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Linköping
Anställningen är en civil anställning om 100%. Arbetet bedrivs till huvudsak på vardagar, men kvällsarbete likväl som arbete under helger förekommer.

Uppgifter om tjänsten kan lämnas av HKPFLJ, LVG Fv Reidar Tönnesen, C Log sekt. 076-103 51 03 och Chef LVG Övlt Ulf Heineman, tfn 070-843 44 74.

Facklig representant
SACO: Anneli Helmersson
Försvarsförbundet: Carolin Nilsson
Båda nås via växeln: 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I Ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 april 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan