Livgardet söker hästskötare

Om tjänsten

Livbataljonen är en del av Livgardet som är placerad vid Lidingövägen 28 i Stockholm. Livbataljonens uppgift är att nationellt svara för statsceremoniell tjänst och som krigsuppgift att förstärka stats- och försvarsmaktsledningen skydd. Livbataljon är en enhet med soldater och officerare fördelade på 5 avdelningar, Bataljonstab, 10.e kompaniet, Livkompaniet till fots, Livskvadron och 13.e Skvadron till häst. Därtill lyder även Kavalleriavdelningen under Livbataljon.

Livgardets stallar är placerade vid Lidingövägen 28. Vi har ca 70 hästar i stallet som ingår i ridutbildning samt statsceremoniell tjänst.

Arbetsuppgifter Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara stallskötsel, hästvård och persedelvård. Det innebär dagliga uppgifter så som att mocka, fodra, rykta samt att föra hästar till/från paddock och skrittmaskin.

Kvalifikationer
Godkända gymnasiebetyg i svenska A, matematik A och engelska A
Stor erfarenhet av häst och stalltjänst
Hästskötarexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet
God fysisk förmåga
Ej päls/höallergi
B-körkort

Meriterande
BE/CE-Körkort
Tidigare anställning i stallverksamhet

Personliga egenskaper Vi söker dig som har stor erfarenhet av häst och stalltjänst. Du ska ha förmåga att arbeta med god struktur enligt gällande schema för stalltjänsten. Det är av hög vikt att du tar ansvar för hästarnas välbefinnande och har förmåga att ta initiativ inom ramen för uppsatta villkor. Vidare ställs höga krav på noggrannhet, samarbetsförmåga och lojalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt Tidsbegränsad anställning på heltid. Anställningsdatum tidigast 170515. Sista anställningsdag är 180930. Det finns flera befattningar som hästskötare att tillsätta. Rekrytering sker löpande med intervjuer , tester och erbjudande om anställning efterhand. Lönen är marknadsmässig, dock ej högre än ingångslön för GSS.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Kn Claes Hermansson Stallchef, claes.hermansson@mil.se Jonny Lindfors, Bataljonchef, jonny.lindfors@mil.se

Fackliga representanter: OFR/O Livgardet Kn Johan Hamlin SEKO Thomas Klasson SACO Catarina Malmrot OFR/S Madeleine Daleo Samtliga nås via LG växel: 08-584 540 00.

Din ansökan ska innehålla: CV Personligt brev med foto Löneanspråk Minst två referenser

Sista dag för ansökan: 2017-05-20


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 april 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan