CBRN-specialist till Utbildningsstödsavdelningen

Om tjänsten

Utbildningsstödsavdelningen består av CBRN-träningssektionen och Skjutfältssektionen. CBRN-träningssektionen, där CBRN-specialisten är placerad, ansvarar för FM CBRN-träningsanläggning där utbildning och träning med radiologiska- och kemiska ämnen genomförs. I CBRN-träningsanläggningen ingår även en utbildningsplats brand. Avdelningen står inför spännande utmaningar när Försvarsmakten investerar i anläggning med möjlighet att genomföra CBRN-träning inomhus.

Nuvarande CBRN-specialist går i pension och därför söker vi nu en ersättare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Ansvara för riskbedömningar och scenarion inför övningar, vara övningsledare eller säkerhetskontrollant och följa upp övad personal
- Vid behov stödja med sanering efter övning och återställande av övningsmateriel
- Stödja utbildning vid övriga försvarsmaktsövningar och vid behov kunna stödja övriga CBRN-träningsanläggningar som Försvarsmakten ansvarar för
- Ansvara för tekniska system för uppföljning inom anläggningen
- Utbilda personer/enheter
- Ansvara för hantering av kemikalier och radioaktiva preparat inkluderat högtoxiska ämnen
- Delta i utvecklingsprojekt
- Stödja annan verksamhet som bedrivs inom Totalförsvarets Skyddscentrums uppdrag

Kvalifikationer
- Akademisk examen med kemisk inriktning eller motsvarande
- God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av att bedriva utbildning
- Körkort B

Meriterande
-
Erfarenhet av hantering av högtoxiska ämnen inkluderat riskanalyser
- Kunskaper inom R/N området
- Erfarenhet av projektinriktat arbete, gärna inom utvecklingsfrågor

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad och har god förmåga att utveckla och behålla goda kontakter och ett konstruktivt samarbete, såväl inom Försvarmakten som med andra myndigheter och organisationer. Du ska ha en stor grad av självständighet för att kunna driva verksamheten samt att du bör vara omdömesgill genom att kunna förutse konsekvenser av ditt handlande. Vi ser också att du är pålitlig, noggrann och kan arbeta i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Avdelningschef: Robert Dahlin, 070-694 02 89

Fackliga representanter
SACO: Peter Nilsson
Officersförbundet: Per-Ivar Norell
Båda nås via växeln: 090-17 55 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetsort: Umeå
Lön: Månadslön
Beräknat startdatum/tillträde: 2017-08-01

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 maj 2017
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) Umeå
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan