Anestesi-/ambulanssjuksköterskor på deltid till 91. Artilleribataljonen

Om tjänsten

Om förbandet
91. Artilleribataljonen är en av Försvarsmaktens två krigsförband som står för den indirekta bekämpningen och understödjandet av de mekaniserade förbanden. Bataljonen har sin huvudsakliga utgångspunk i Boden. Detta innebär att tjänsten under en stor del av året bedrivs i vintermiljö vilket ställer stora krav på den enskildes uppträdande och professionalitet.
91. Artilleribataljonens sjukvårdspluton och dess grupper är en av enheterna ingående i ett trosskompani (logistikenhet). Vi arbetar med att ge stöd till bataljonen främst genom hjulburna sjukvårdsenheter, sjukvårdsmateriel och kompetens inom Försvarsmedicin och sjukvårdsledning. Sjukvårdsplutonen kommer att bestå av cirka 20 medarbetare, både officerare och soldater. Sjukvårdsenheterna organiseras av sjukvårdsgrupper (militära ambulanser), samt förbandsplatsgrupp (primärvård).                       

Arbetsuppgifter
Arbetet skiljer sig troligen på många sätt från din ordinarie kliniska vardag. Som sjuksköterska kommer du att arbeta med både daglig sjukvård (primärvård) och svåra trauma. Miljöfaktorerna tillsammans med det kliniska arbetet är en utmaning. Arbetsuppgifterna består även av en hel del materieltjänst i syfte att skapa förutsättningar för ett kvalificerat omhändertagande.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Utföra sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska inom traumaomhändertagandet samt den dagliga sjukvården (primärvården)
 • Delta i upprättandet av enheten (gruppering) samt vård av materiel
 • Sjukvårdsberedskap
 • Delta i arbetet på skadeplats
 • Medfölja vid medicinsk evakuering (MEDEVAC, militär ambulans) vid behov
 • Vid behov genomföra utbildning både som elev och instruktör

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom anestesi eller ambulans
 • Minst två års prehospital erfarenhet från arbete som anestesi- eller ambulanssjuksköterska. Kunskaperna ska vara aktuella.
 • Fullgjord värnplikt, Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller Grundläggande Soldatutbildning (GSU) eller annan svensk militär utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
 • Fullt frisk och har god fysik
 • Genomförd A-HLR-utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • B-körkort

Meriterande

 • Officers- alt specialistofficersexamen (alt reservofficers- eller specialistreservofficersexamen)
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring
 • Utbildning i ”Prehospital Trauma Life Support” (PHTLS), ”Trauma Nurse Core Course” (TNCC), “Battlefield Advanced Trauma Life Support” (BATLS) eller likvärdiga kurser.
 • Erfarenhet av traumaomhändertagande och/eller katastrofarbete
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda andra

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under svåra fysiska och psykiska förhållanden. Med andra ord måste du gilla att vara ute i fältlika förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Som deltidsanställd i Försvarsmakten (GSS/T) behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Det kan vara för kortare perioder men också under längre tid. Uppdelat över en längre tid kan det uppgå till omkring 1-2 månader per år. När du tjänstgör är det för att genomföra övningar, gå olika former av utbildningar (medicinska eller militära) eller genomföra nationella/internationella insatser. I början av din anställning får du en plan för hur du kommer att arbeta de kommande åren så att du kan informera din arbetsgivare. Du har rätt till tjänstledighet för detta. Läs mer om GSS-T avtalet och vad det innebär i lagen (2012:332) om vissa Försvarsmaktsanställningar samt på Försvarsmaktens hemsida: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/sahar-kan-du-tjanstgora/tjanstgoringsformer/militar-tjanstgoring/soldat-sjoman/gsst/
Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.  

Typ av anställning: Tidvis tjänstgöring (GSS/T), provanställning på sex månader tillämpas
Arbetsort: Boden
Tillträde: Snarast
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker v724. Intervjuer och tester kommer att genomföras v733 vid Försvarsmedicincentrum i Göteborg, och tar en hel dag i anspråk. Slutligt urval sker v734. Första tjänstgöringsperioden planeras till v737-v739.

Upplysningar
William Westbom, Fänrik, 073-813 31 14, william.westbom@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Anders Sundén, Bemanningsavdelningen FömedC, tel: 072-182 11 28

Fackliga representanter 
SEKO-F, Susanne Thunberg, susanne.thunberg@mil.se
OFR/S, Ann Kristina Sköld, ann-kristina.skold@mil.se
OF Bothnia, Ronald Lahti, ronald.lahti@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 28 maj 2017. Notera, urval sker löpande och ansökan kan komma att stängas tidigare än ovan satt datum.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 maj 2017
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan