Specialförbandsledningen söker Planeringsområdesanvarig för Specialförbanden (POL SF)

Om tjänsten

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret och Insatsledningen. SFL är organiserad för att kunna leda specialförbandsinsatser, men även för att produktionsleda specialförbandsverksamhet och för att kunna utveckla förband, förmågor och materiel. Att arbeta inom Specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder både stora möjligheter och utmaningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Planeringsområdesansvarig för Specialförbanden (POL SF) ska du samordna FM SF Försvarslogistikplan, ansvara för offertförfrågningar, offerter, beställningsunderlag (TTEM), leveransrapporter och omförhandlingsunderlag i samverkan med SFL och leverantörer. Vidare ska du genomföra planeringsdialoger och koordineringsmöten med leverantörer (FMV m.fl.) och samordna gemensamma ärenden/processer avseenden planering och produktion med andra staber och ledningar.

POL SF utför även uppgifter inom Materielområde FM SF (del av MOA ansvar) och är Materielområdesansvarig (MOA) för luftlandsättningsmateriel. Som POL SF företräder du C SFL i en rad regelbundna möten och ansvarar för uppgifter inom ramen för C SFL roll som ägarföreträdare (ÄF, BOA, regelverk etc.)

Kvalifikationer:

 • Genomförd stabsutbildning vid FHS eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser likvärdigt
 • Erfarenhet, kunskap, insikt samt närverk inom aktuellt område
 • Lätt att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer:

 • Genomförd Högre stabsutbildning (HSU) vid FHS eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser likvärdigt
 • Erfarenhet av tjänstgöring inom Specialförbanden
 • Kunskap inom produktionsledning och arbete i HKV eller FMV
 • Kunskap och erfarenheter inom FM SF materielförsörjning eller logistik
 • Erfarenhet av arbete i system PRIO ECC (modul 4811 och 4817)

Personliga egenskaper:

 • Driven med förmåga att anpassa eget arbete efter förändrade prioriteringar
 • Mycket god samarbetsförmåga och samtidigt trygg i att arbeta självständigt
 • Uthållig och robust med förmåga att hantera snabba förändringar
 • Noggrann, strukturerad, ansvarstagande med hög integritet

Tillträde:

För att få tjänsten som Planeringsområdesansvarig för Specialförbanden krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras med ett stort mått av flexibilitet. Tillträde snarast efter överenskommelse.

 • Arbetsort är Stockholm
 • Provtjänstgöring tillämpas
 • För tjänstgöring vid SFL bör du klara Försvarsmaktens fysiska baskrav för internationell tjänstgöring

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Frågor rörande tjänsten eller till facklig företrädare skickas till: sfl@mil.se ange "POL SF" i ärendemeningen.


Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det framgår varför du är lämpad för befattningen.Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 april 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan