Laboratorieingenjör till Försvarsmaktens kemiska fältanalyslaboratorium

Om tjänsten

Laboratorieingenjör till Försvarsmaktens kemiska fältanalyslaboratorium

Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) rekryterar en ingenjör till det kemiska fältanalyslaboratoriet (C-laboratoriet) ingående i Försvarsmaktens CBRN[1]-kompani.

Det kemiska fälanalyslaboratoriet är baserat på en containerlösning som innehåller ett fullt utrustat kemiskt laboratorium, med säkerhetsbänk, instrument m.m. För förmågeutveckling och vardagligt arbete finns även ett vanligt kemiskt laboratorium.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör vid CBRN-kompaniets analysgrupp arbetar du tillsammans med C-laboratoriets chef med att utveckla, dokumentera och genomföra kemiska analyser. Du ansvarar även tillsammans med C-laboratoriets chef för att underhålla instrument och övrig utrustning i laboratoriecontainern. Du deltar även i arbetet att underhålla gruppens övriga materiel.

Befattningen ingår i CBRN-kompaniet vilket innebär att du kan komma att deltaga i den verksamhet som förbandet genomför, ex. övningar och förläggas i fält. Under övningar är din huvuduppgift att arbeta i det mobila containerlaboratoriet med analys av prov tagna av egna provtagningsgrupper, eller annan enhet. I arbetet ingår resor såväl inom som utom Sverige. Du kommer inte bli krigsplacerad i din befattning.

Tjänsten innebär att du medverkar och stödjer övriga delar av SkyddC med utbildningsinsatser och i utvecklingsprojekt. Vi erbjuder möjlighet att kompetensutvecklas genom deltagande i olika projekt och på sikt kan det finnas möjlighet att utvecklas mot andra befattningar inom FM.

Tjänsten kräver inga militära förkunskaper.

Befattningen innebär att du på arbetstid genomför 3 timmars fysisk träning per vecka. Innan anställning kommer läkarundersökning genomföras.

Vi främjar mångfald och jämställdhet på vår arbetsplats och ser gärna både kvinnliga och manliga sökanden.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap.
 • Akademisk examen i kemi.
 • God erfarenhet av laboratoriearbete.
 • Körkort B

Meriterande kompetens

 • Erfarenhet av analytisk kemi.
 • Erfarenhet av GC-MS, FT-IR, RAMAN och ATD.
 • Erfarenhet av arbete med högtoxiska ämnen.
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Grundläggande militär utbildning (GMU), genomförd värnplikt eller genomförd grundläggande soldatutbildning inför internationell tjänstgöring (5 veckor).
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Axel Boatright, Chef analysgrupp, 090-175688/ 072-529 15 86

Therese Mikaelsson, Chef kemi-laboratorium, 076-140 70 71

Fackliga representanter:

Peter Nilsson, SACO/F, 090-175527

Per-Ivar Norell, OFR/O, 090-175767

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid längst intill 2019-02-15. Reservation för att anställningsprocessen avslutas innan utsatt datum p.g.a. arbetsledningsbeslut.

Sista datum för ansökan: 2017-06-04

Tillträde: 2017-07-31 alt. 2017-08-21

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

[1] CBRN står för Chemical, Biological, Radiological, Nuclear

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 april 2017
 • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) Umeå
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan