Allmän-/akutläkare på deltid till F21 Luleå

Om tjänsten

Om förbandet
Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband med stridsflyg och personal som alltid är redo för nationella och internationella insatser. 334 sjukvårdstroppen är 3.Basenhetens enda egna sjukvårdsresurs och har förmåga enligt NATO Role1 samt flygmedicinsk kompetens. Vi ansvarar för det rörliga kompaniets dagliga/akuta sjukvård. Enheten ingår i det rörliga kompaniet och ska kunna genomföra uppdrag på flygbas samt utanför.  

Arbetsuppgifter
Arbetet skiljer sig troligen på många sätt från din ordinarie kliniska vardag. Som läkare kommer du att arbeta med både daglig sjukvård (primärvård) och svåra trauma. Miljöfaktorerna tillsammans med det kliniska arbetet är en utmaning. Arbetsuppgifterna består även av en hel del materieltjänst i syfte att skapa förutsättningar för ett kvalificerat omhändertagande.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Leda det medicinska arbetet (medicinskt omhändertagande samt medicinsk vård, diagnostik och behandling)
 • Utföra sedvanliga arbetsuppgifter som läkare inom den dagliga sjukvården (primärvården)
 • Delta i upprättandet av enheten (gruppering) samt vård av materiel
 • Sjukvårdsberedskap
 • Delta i arbetet på skadeplats
 • Genomföra utbildning både som elev och instruktör

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare med minst tre års specialistutbildning inom allmänmedicin eller akutmedicin. Kunskaperna ska vara aktuellla.
 • Erfarenhet av självständigt arbete i öppenvård
 • Kännedom om vårdhygien och smittskydd inklusive utbrottshantering
 • Utbildning i basalt traumaomhändertagande t.ex. ”Advanced Trauma Life Support” (ATLS)
 • Fullt frisk och har god fysik
 • Genomförd A-HLR-utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

Meriterande

 • Fullgjord värnplikt, Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller Grundläggande Soldatutbildning (GSU) eller annan svensk militär utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
 • Specialistexamen inom allmänmedicin eller akutmedicin
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring
 • Utbildning i ”Prehospital Trauma Life Support” (PHTLS), “Battlefield Advanced Trauma Life Support” (BATLS), ”Major Incident Medical Management and Support” (M-MIMMS), ”Definitive Surgical Trauma Care” (DSTC) eller likvärdiga kurser
 • Erfarenhet av traumaomhändertagande och av prehospitalt- och/eller katastrofarbete
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda andra

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under svåra fysiska och psykiska förhållanden. Med andra ord måste du gilla att vara ute i fältlika förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Som deltidsanställd i Försvarsmakten (GSS/T) behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Det kan vara för kortare perioder men också under längre tid. Uppdelat över en längre tid kan det uppgå till omkring 1-2 månader per år. När du tjänstgör är det för att genomföra övningar, gå olika former av utbildningar (medicinska eller militära) eller genomföra nationella/internationella insatser. I början av din anställning får du en plan för hur du kommer att arbeta de kommande åren så att du kan informera din arbetsgivare. Du har rätt till tjänstledighet för detta. Läs mer om GSS-T avtalet och vad det innebär i lagen (2012:332) om vissa Försvarsmaktsanställningar samt på Försvarsmaktens hemsida.
Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.  

Nivå: CF2
Typ av anställning: Tidvis tjänstgöring (GSS/T), provanställning på sex månader tillämpas
Arbetsort: Luleå
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval och intervjuer/tester sker löpande under hela hösten. 

Upplysningar
Amanda Arvidsson, Chef 334.e Sjukvårdstroppen, 070-292 55 74, amanda.arvidsson@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Maria Sääf Westin, Bemanningsavdelningen FömedC, 070-569 22 38, maria.saaf@mil.se

Fackliga representanter
Nås via Försvarsmaktens växel

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober. Notera, urval sker löpande och ansökan kan komma att stängas tidigare än detta datum.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan