13.Telekrigbataljonen söker operatörer

Om tjänsten

13. Telekrigbataljonen är ett insatsförband som opererar på det elektroniska slagfältet både nationellt och internationellt. Genom tekniska sensorsystem bedrivs inhämtning av information om motståndaren. Bataljonens uppgift är även att störa kommunikationen för motståndaren i syfte att försvåra ledningen av motståndarens förband. Genom bearbetning av informationen omvandlas informationen till underrättelser som är viktiga för högre chefers beslutsfattning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Operatören arbetar i en grupp vars huvudsakliga uppgift är inhämtning av information till stöd för förbandets underrättelseproduktion. Operatören utbildas på och ansvarar för något av gruppens sensorsystem. Eftersom gruppen är liten till numerären har operatören också en eller flera specialistutbildningar, till exempel stridssjukvårdare, understödsskytt eller fordonsförare.

Befattningen är placerad vid 132. Telekrigkompaniet. Verksamheten bedrivs fältnära och dess karaktär ställer höga krav på din integritet samt ditt psykiska och fysiska stridsvärde.

 
Krav
Svenskt medborgarskap

Fullgjord värnplikt/grundläggande militär utbildning

Genomförd och godkänd av FM säkerhetsprövning (genomförs vid uttagningstester) samt genomförd och godkänd registerkontroll.

 
Önskvärda kvalifikationer
Körkort B.

Utbildning inom sensor-/nätverks-/transmissionsteknik.

Utbildning inom underrättelsetjänst och markstrid.

Förarbevis tung personterrängbil.

Utbildning till patrull- eller stridssjukvårdare.

Högre körkortsbehörigheter.

Väl vitsordad internationell tjänst i aktuell eller liknande befattning.

 
Meriterande
Färdigheter i franska

Färdigheter i arabiska

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten är en självgående och uthållig person som brinner för underrättelsearbete baserat på komplex teknik och en god portion envishet.  Du fungerar väl i grupp, inte minst under ansträngande förhållanden i fält.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Maila dina frågor till förbandet på epostadress ledr-tkbat-132tkkomp@mil.se. 

Märk ditt mail AnnonsTelekrigoperatör.

Fackliga representanter
OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson 

SACO-F Carl-Johan Pettersson 

SEKO-F Lars Lindell 

OFR/S Inge Bäcklin 

Samtliga nås via LeDR växel: 0171-15 70 00 

Övrigt
Anställningsform enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Provanställning tillämpas
Arbetsort Enköping
Tillträde efter överenskommelse
Befattningsnivå OR 3
 

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester.

För att din ansökan skall behandlas skall följande underlag bifogas:

CV
Personligt brev
Välliknande foto
Referenser (minst 2)
Gymnasiebetyg
Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser
Kopia av körkort
 

Som sökande till denna tjänst är du långsiktigt inställd på tjänstgöring  vid 13. Telekrigbataljonen.

Sista datum för ansökan
2017-06-04


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 maj 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan