Friskvårdsledare

Om tjänsten

Ing 2 söker friskvårdsledare

Försvarsmakten arbetar aktivt för att skapa goda förutsättningar inom området friskvård, eftersom vi är övertygade om att det bidrar till personalens välmående och ett bättre utfört arbete. Grundnivån enligt Försvarsmaktens fysiska standard är tre timmars träning per 40 timmars arbetsvecka. Utöver grundnivån finns olika fysiska krav, beroende på medarbetarens befattning.

Idrottsavdelningen stödjer personalen i träning och skapar förutsättning för att nå de fysiska kraven som ställs. Försvarsmakten anordnar centrala och lokala tävlingar i olika grenar. Idrottsavdelningen arrangerar tävlingar och tillser att medarbetarna har förutsättningar att delta i dessa evenemang. När det gäller friskvård ska alla i garnisonen känna att de har tillräckliga resurser för att kunna förverkliga såväl personliga mål som verksamhetens krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som friskvårdsledare innebär att stödja chefen Idrott i administrering och planering av tränings-tävlings- och friskvårdsaktiviteter. Exempelvis att stödja grundutbildningsbataljonen avseende fysiskt stridsvärde, utbildning i genomförande av fysiska tester, samt att leda träningspass och arbeta med olika friskvårdssatsningar. Du ansvarar för gymmet och idrottshallen, och har en samordnande roll i att marknadsföra idrott- och friskvårdsinformation på intranätet. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom idrott- eller friskvårdsområdet. Du är serviceinriktad, har ett självgående arbetssätt och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar administrativa arbetsuppgifter. Du är strukturerad, och samarbetsförmåga är en förutsättning liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav för anställning

 • Svenskt medborgarskap

 • Akademisk examen inom idrott/friskvård alt. utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

 • God administrativ förmåga

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

 • Erfarenhet av idrotts/friskvårdsarbete

 • B-körkort

 • Van att arbeta i Office-paketet

Övrigt

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6-måndars provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Oskar Svärd, chef idrottsavd.

070 62 77 628, oskar.svard@mil.se

Emma Andersson, soldat idrottsavd.

072 96 95 408, emma.b.andersson@mil.se

Jessika Lingmerth, HR-Generalist LOK

0381-185 65, jessika.lingmerth@mil.se

Sista ansökningsdag: 2017-07-07

Anställningsdatum: Enligt överenskommelse

Dokument att bifoga:

 • Personligt brev, och vad som gör dig lämpad för tjänsten

 • CV med referenser

Fackliga representanter nås via 0381-180 00

Sofie Bergkvist, SACO

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Stefan Söderberg, SEKO

Jonas Larsson, OF Eksjö


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 maj 2017
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta Ingenjörregemente (Ing 2) Eksjö
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan