Kvartermästare/kursadjutant till Swedint|NCGM

Om tjänsten


Kvartermästare/kursadjutant sökes 
till Försvarmaktens Internationella Center (Swedint) med Nordiskt Center för Gender i Militära Operationer (NCGM)

Swedint|NCGM (Swedish Armed Forces International Centre) lyder under Chefen Livgardet och är en försvarsmaktsresurs vars huvuduppgift är att genomföra individuell träning och utbildning för militär, polis och civila inför deltagande i fredsbevarande uppdrag under ledning av FN, EU, NATO, AU eller andra organisationer.

Från den 24 januari 2012 har Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) verkat vid Swedint genom att bedriva utbildning, hantera utbildnings- och övningsfrågor och dels utgöra ett kunskapscentra för genderrelaterade frågor kopplat till militär verksamhet.

Arbetsuppgifter 
Samverka med civila samt militära myndigheter och organisationer såväl internationellt som nationellt avseende deltagare/föreläsare vid kurser, konferenser, seminarier och annan utbildningsverksamhet som vi bedriver. I arbetsuppgifterna ingår beställningar, inköp och ekonomiuppgifter såsom att inhämta underlag för fakturering samt beredning av inkomna deltagaransökningar. Som en del av stabs- och logistikavdelningen stödjer du enheten med dessa uppgifter. Du ska kunna delta i Mobile Education and Training Team (METT) vid kursverksamhet utomlands och under konferenser och möten som Försvarsmakten anordnar. En del av uppgiften blir också att självständigt utveckla och uppdatera sektionens rutiner.

Kvalifikationer
Kunskap och erfarenhet av att arbeta i SAP – system PRIO
Adjutantutbildning eller motsvarande FM-utbildning inom logistik
Goda kunskaper i MS Office med tyngdpunkt på Word och Excel
Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift (arbetsspråket är engelska)
Körkort B

Meriterande
Utbildningsintyg för standardfordon samt minibuss
Ytterligare språkkunskaper, framförallt franska
Dokumenterad administrativ roll
Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper 
Som individ ska du besitta en hög förmåga att kunna arbeta effektivt och noggrant under press. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, flexibilitet och utpräglad servicekänsla kännetecknar dig. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och trivs med att tala inför deltagare och medarbetare på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Detta är en militär befattning OR6/7
Arbetsort: Kungsängen. 
Tillträde snarast möjligt. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring. 
Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer frekvent.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Paula Hedqvist, sektionschef Admin/Support, 070 – 574 37 46.

Fackliga representanter 
OFR/O Kn Johan Hamlin 
SEKO Claes Hallin 
SACO Tomas Andersson 
OFR/S Madeleine Daleo 
Samtliga nås via växeln 08 – 584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan