Notbibliotekarie till Arméns Musikkår

Om tjänsten

Om Försvarsmusiken:
Försvarsmusiken (FöMus) är den enhet i Livgardet som har funktionsansvaret för svensk militärmusik. FöMus består idag av tre musikkårer och enhetsledning. FöMus uppgift är att stödja statsledningen och Försvarsmakten med musik, till exempel vid utländska besök, nationella högtider, vaktparader och kungliga audienser. Musikkårerna genomför dessutom konserter för allmänheten. Idag kännetecknas militärmusiken av professionalism, flexibilitet och genomför över fem hundra framträdanden varje år. FöMus utför uppdragen med sina tre professionella musikkårer Arméns Musikkår, Livgardets Dragonmusikkår och Marinens Musikkår. Därutöver nyttjas hemvärnets musikkårer i statsceremonier främst vaktparader.

Arméns Musikkår:
Arméns Musikkår är Försvarsmaktens största professionella orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Försvarmusiken och stationerad i centrala Stockholm. Arméns Musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år. Försvarsmusikens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik inför nationella högtider, Statsbesök, audienser, vaktparader och kungliga högtider m.m. Spelningar vid militär förband och utlandmissioner är även prioriterade uppgifter.

Vi söker dig med stor erfarenhet och förmåga av att praktiskt hantera, förvalta, organisera och utveckla orkesterns notsamling. Du ska ha god repertoarkännedom inom blåsmusik. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Som person är du öppen, noggrann och lösningsorienterad. Du innehar en hög integritet och är van att arbeta på egen hand och ta stort personligt ansvar. Du är också rutinerad i att sammarbeta i olika arbetsgrupper och innehar en hög social kompetens.

Du kommer vara en del av musikkårens ledning som består av chef, stf chef, musikdirektör, regementstrumslagare, producent och scenmästare.

Arbetsuppgifter:

·  Ansvara för musikkårens notbibliotek

·  Hantera notmaterial till musikkåren inför och efter dess skiftande uppdrag

·  Transponering och renskrift av stämmor

·  Registrera och arkivera noter

·  STIM-rapportering

·  Upprätthålla nationellt/internationellt nätverk med andra blåsmusikinstitutioner

·  Hantera inköp av noter samt kontroll av upphovsrättigheter

·  Stödja musikdirektör i repertoarval och stämbesättning.

·  Ingå och vara en del i musikkårens programråd

·  Medverka i arbets- och projektgrupper inom FöMus

Kvalifikationer:

·  Musikutbildning på högskolenivå eller motsvarande kompetens

·  Erfarenhet av notbibliotekshantering

·  Mycket god kännedom om olika blåsensembler/stämbesättningar

·  God kännedom om olika musikgenrer

·  God instrumentkännedom (transponeringar)

·  Goda kunskaper om svensk och internationell upphovsrättslagstiftning

·  Goda datakunskaper, gärna inom SAP

·  Goda kunskaper i förekommande notskrivningsprogram (Finale) samt grafisk efterbehandling av noter

·  Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift

Önskvärda kvalifikationer:

·  Erfarenhet av militärmusik

·  Musikarrangering för blåsensemble och blåsorkester

·  B-körkort

Tillträde: Efter överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Befattningen har verksamhetsort i Stockholm.

 Din ansökan med CV och personligt brev görs via rekryteringsverktyget Reachmee senast 2017-05-28. 

Mer information om befattningen lämnas av:

Chef Arméns musikkår, Peter Rehnberg, 073-143 59 58

 Stf Chef Arméns musikkår, Mattias Arveheim, 070-520 33 28

 Musikdirektör Mats Janhagen, 070-636 59 28

Fackliga företrädare: SACO-F Staffan Johansson, OFRO Johan Hamlin, SEKO Claes Hallin,  Försvarsförbundet Jacob Bartilsson, tel vxl 08-584 54000,

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 maj 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan