Stabsassistent

Om tjänsten

Sökande enhet: Livgardet/Dalregementsgruppen i Falun.

17.hemvärnsbataljonen, Dalabataljonen, är ett krigsförband med uppgift att kunna bevaka, skydda samt försvara militär- eller civil infrastruktur, samt i samverkan med brigadförband genomföra väpnad strid. Bataljonen består av soldater och utrustning som har en hög beredskap att efter några timmar börja lösa sina uppgifter.

Dalregementsgruppen är en del av Livgardet och har till uppgift att vidmakthålla och utveckla Dalabataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som stabsassisten kommer du att bidra i arbetet med att biträda chefen Dalregementsgruppen och sektionscheferna i deras arbete med olika uppgifter. Du kommer också arbeta med expeditionstjänst och administrativa uppgifter i Försvarsmaktens stödsystem.

Dina uppgifter kommer bl. a att bestå av att:

 • Framtagning av underlag till cheferna

 • Beställningar

 • Administration i samband med anställning och tjänstgöring

 • Ekonomisk uppföljning

 • Expeditionstjänst

 • Arkivtjänst

 • Informationstjänst.

Kvalifikationer:

Genomförd godkänd grundläggande militär utbildning eller värnplikt.

God datavana.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Godkänd säkerhetsprövning.

Meriterande kvalifikationer: Genomförd assistentutbildning.

Erfarenhet av administration och/eller expeditionstjänst.

Vana av att arbeta i de administrativa IT-stöden PRIO (SAP), VIDAR och MS Office program.

B-körkort.

Erfarenhet från hemvärnsbataljon.

Personliga egenskaper:

Du arbetar i ett högt tempo och hanterar mängder av information, och därför behöver du vara stresstålig, noggrann och ha god simultanförmåga. Det är också viktigt att du är en social person som gillar att arbeta i både grupp och enskilt.

För att trivas i rollen som stabsassistent måste du ha en god förmåga att se vad som behöver göras och att kunna jobba självständigt med många uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Mikael Lundin, Chef Dalregementsgruppen, 070-618 79 69.

Fackliga representanter: OFR/O kn Kjell Granqvist, 023-45 168.

Anställningsform: GSS för kontinuerlig tjänstgöring med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten”.

Arbetsort: Falun.

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Befattningsnivå: OR 4-5.

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2017
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan