Registrator till Dokumenthanteringsenheten

Om tjänsten


DokhE är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid 21 platser och består av ca 100 anställda. DokhE förvaltar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Vi söker en medarbetare till vår verksamhet i Bålsta/Uppsala.Du kommer att arbeta med olika uppgifter inom dokumenthantering som innefattar främst registratur, men arkiveringsarbeten kommer även att förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Postöppning och hantering av värdepost.
Registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar digitalt, scanning av handlingar
Kvittering, inventering, kopiering samt destruktion av hemliga handlingar. 
Arkivställa handlingar och daglistor.
Delta FM övningsverksamhet
Ta emot och hantera förfrågningar från allmänheten ang begäran om utlämnande av allmänna handlingar
I övrigt alla förekommande arbetsuppgifter vid expeditionen.

Kvalifikationer

 • Högskolekompetens med inriktning mot förvaltningsrätt eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.
 • Stor datavana och gärna från elektroniska dokumenthanteringssystem.
 • Registratorsutbildning eller motsvarande praktiska erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.
 •  God kännedom om regelsystem inom offentlig förvaltning samt vara väl förtrogen med gällande lagar och föreskrifter inom området.
 • Mycket god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är flexibel, självgående, strukturerad, serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av expeditionstjänst, samt körkort krävs.  

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?
Med mer än 50000 medarbetare och frivilliga såväl nationellt som internationellt inom en stor mängd yrkesområden, finns det inom Försvarsmakten goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Det finns även goda möjligheter att bedriva friskvård samt att kombinera yrkes- och familjeliv. Vi erbjuder också en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Du förväntas även delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.
Resor i tjänsten kommer att förekomma, då Du kommer att arbeta på flera orter i Mälardalen, din fasta arbetsplats kommer att vara i Bålsta.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontaktaAvdelningschef Annika Swedérus 070-692 19 69. Vi återkommer till alla sökande när befattningen är tillsatt.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 maj 2017
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan